Русија

Руска војска уништила украјинске објекте за производњу дронова

Оружане снаге Русије спречиле планове Кијева да изврши терористичке нападе и уништиле шест диверзантско-извиђачких група
Руска војска уништила украјинске објекте за производњу дроноваwww.globallookpress.com © MOD Russia

Министарство одбране Русије саопштило је да је руска војска извршила удар на објекте одбрамбене индустрије Украјине који производе ударне беспилотне летелице за извођење терористичких напада, преносе "РИА Новости".

"Оружане снаге Руске Федерације су јуче извршиле удар високо прецизним ваздушним ракетама великог домета на објекте војно-индустријског комплекса Украјине који се баве производњом беспилотних летелица које се користе за терористичке нападе на Руску Федерацију. Циљ је постигнут. Планови кијевског режима да у блиској будућности изврши терористичке нападе на Руску Федерацију су спречени", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је авијација Ваздушно-космичких снага Русије оборила украјински Ми-8 код Полтавке у Доњецкој Народној Републици.

"Ловачка авијација Ваздушно-космичких снага Русије оборила је хеликоптер Ми-8 украјинског ратног ваздухопловства у близини села Полтавка у Доњецкој Народној Републици", наводи се у саопштењу министарства.

Руска ПВО оборила 15 украјинских дронова и седам ХИМАРС граната

Министарство одбране саопштило је да су руски системи противваздушне одбране јуче оборили 15 украјинских дронова и седам граната ХИМАРС.

"ПВО системи су за један дан уништили 15 украјинских беспилотних летелица у насељима: Максимовка, Николајевка, Николское, Металист, Зелени Гај, Славни у ДНР, Плотшанка у ЛНР, Цаповка у Белгородској области, Очеретово у Запорошкој области, Очаков у Николајевској области, Лиман у Харковској области, као и Џанкој на Криму. Осим тога, руска ПВО је пресрела седам ракета вишецевног ракетног система ХИМАРС у ЛНР", наводи се у саоштењу.

Уништено шест украјинских диверзантско-извиђачких група и две хаубице

Министарство одбране саопштило је и да је уништено шест украјинских диверзантско-извиђачких група које су деловале у региону Запорожја и ДНР, као и две хаубице Оружаних снага Украјине из којих су пуцале на стамбене објекте у ДНР.

"Уништено је шест украјинских група диверзаната који су деловали у правцу Новоандрејевке, Дорожњанке у Запорожју, као и Никољског, Нескучног и Новомихајловке у ДНР", додаје се у саопштењу.

"Током борбе у рејонима насеља Иванопоље и Звановка Доњецке Народне Републике, на ватреним положајима уништене су две самоходне хаубице 'Краб' пољске производње, из којих су насељена места Доњецке Народне Републике гранатирана", наводи се у извештају војног ресора.

image