Спорт

"Пчеле" не маре за величину противника, Брентфорд савладао и Ливерпул

Фудбалери Брентфорда савладали су на свом стадиону екипу Ливерпула са 2:1 у мечу 19. кола Премијер лиге
"Пчеле" не маре за величину противника, Брентфорд савладао и ЛиверпулGetty © Clive Rose

Настављају да играју фантастичну сезону фудбалери Брентфорда, који очигледно не маре за величину и јачину противника.

Ретко ко је веровао да у три везана кола, у којима се састају са редом: Манчестер ситијем, Тотенхемом и Ливерпулом, Брентфорд може да дође до иједног бода.

Реалност је ипак била другачија, а она каже да су "пчеле" у поменута три сусрета непоражене, те да су уписали две победе и један реми.

Сити је надигран са 2:1, Тотенхем је некако успео да се врати из "мртвих" и извуче 2:2, да би Брентфордов шлаг на торти била победа над Ливерпулом од 3:1.

Упркос томе што су наступали без вероватно најбољег појединца Ајвана Тонија, који има проблема са повредом, Брентфорд је успео да игра сјајан фудбал и упише велику победу.

Након првих 45 минута, Брентфорд је водио са 2:0, а још два гола била су им поништена (оправдано због офсајда).

У 19. минуту домаћин је стигао до предности, када је Конате неспретно реаговао у свом шеснаестерцу и постигао аутогол након корнера.

Играо се 42. минут када је Виса добро реаговао у гужви и матирао Алисона за велику предност.

Тренер гостију Клоп покушао је да тргне своје изабранике и покуша да извуче максимум из овог меча.

Нуњезов погодак у 48. минуту је поништен због офсајда, али је само два минута касније Окслејд Чемблејн главом сместио лопту у гол домаћих, након одличног центаршута Арнолда.

Покушавао је Ливерпул да дође до гола, чиме би стигао до изједначења, али не само да то није успео, већ су "црвени" примили још један погодак.

У 83. минуту, Мбеумо је био снажнији од Конатеа, који није одиграо утакмицу којом би задовољио свог тренера, а фудбалер Брентфорда је након добијеног дуела, без већих проблема поставио коначних 3:1 за Брентфорд.

Standings provided by Sofascore

image