Спорт

Страшне сцене у Америци - НФЛ играча (24) оживљавали на терену, у критичном је стању

Дамар Хамлин се само срушио, а након тога су доктори морали да га реанимирају на лицу места
Страшне сцене у Америци - НФЛ играча (24) оживљавали на терену, у критичном је стањуGetty © Kirk Irwin / Stringer

Ужасне сцене виђене су у НФЛ лиги! Играч Бафало Билса Дамар Хамлин доживео је срчани удар на утакмици против Синсинатија, када је колабирао на терену.

Доктори су му се борили за живот на самом терену, а након потресних сцена, утакмица је била прекинута и одложена.

Хамлин, који игра на позицији сејфтија, претрпео је старт Тија Хигинса, вајд рисивера Синсинати Бенгалса, када је завршио на трави. Устао је на ноге, а потом се срушио на леђа. То је довело до великог шока на стадиону и ургентне реације докторских служби. Медицински тим Бафала је утрчао на терен, а Хамлин је морао да буде реанимиран на лицу места, након што му је срце стало

Одмах је био одвезен у болницу, утакмица је била одложена од стране НФЛ лиге, а око осам часова по средњеевропском времену, стигле су информације да се Хамлин налази у критичном стању.

"Дамар Хамлин је преживео срчани удар након ударца на нашој утакмици са Бенгалсима. Његов рад срца је поново покренут на терену и он је пребачен у "УЦ медицински центар" како би даље био лечен и тестиран. Тренутно је под седативима и у критичном је стању", наводи се у званичном саопштењу Бафало Билса.

Све се одиграло у првој четвртини, а НФЛ је донео одлуку да због бриге о здрављу играча тај меч не може да буде настављен. Играчи Бафала били су снимљени током телевизијског преноса како плачу и тешко подносе дешавања пред њима.

Дамар Хамлин је студирао на Универзитету Питсбург, а након тога је био изабран као 212. пик на НФЛ драфту 2021. године. Од прошле сезоне носи дрес Бафало Билса.

image