Спорт

Историја у НБА - убацио 71 поен, ово није виђено још од Кобија Брајанта

Бек Кавса Донован Мичел остварио је најбољу поентерску партију у последњих 17 година
Историја у НБА - убацио 71 поен, ово није виђено још од Кобија БрајантаGetty © Tanjug/AP Photo/Ron Schwane

Невероватна ноћ у НБА лиги. Клеј Томпсон је са 54 поена предводио Голден Стејт у победи над Атлантом, али ни он није био ни близу онога што је успео да оствари Донован Мичел.

Нестваран сусрет Кливленда и Чикага завршен је победом Кавалирса 145:134 након продужетка, а бек победничког тима убацио је 71 поен у партији која ће се дуго препричавати.

Мичел је меч завршио са најбољим поентерским учинком још од историјске партије Кобија Брајанта и 81 поена на мечу из 2006. године. Он је за 50 минута на терену шутирао 22/34, имао је и 11 асистенција и осам скокова.

Штавише, Мичел је био најбољи кад је било најважније, јер је у продужетку убацио 13 од 15 поена свог тима. Али било је још одличних наступа других играча, који су оправдано остало у сенци Мичеловог 71 поена.

Демар Дерозан је убацио 44 поена за Булсе, Зек Лавин је додао 26, а Никола Вучевић 20 поена и 13 скокова. Али како победити тим који у својим редовима има тако расположеног Мичела?

Убацио је скоро половину поена свог тима, поставши седми играч у историји који је убацио 70 или више поена на НБА утакмици. Наравно, поставио је и рекорд франшизе Кавалирса, успут поставши једини играч у историји који је имао двоцифрен број асистенција уз 70 или више убачених поена.

image