Спорт

НБА: Рекорд каријере Aдетокумба

Kошаркаш Милвокија Јанис Адетокумбо обележио је протеклу ноћ у НБА лиги рекордом каријере
НБА: Рекорд каријере AдетокумбаGetty © Stacy Revere / Staff

Он је у победи свог тима против Вашингтона са 123:113 убацио 55 поена и забележио десет скокова и седам асистенција.

Адетокумбо је шутирао из игре 20/33, 15/16 са линије пенала, а имао је и 2 украдене и 5 изгубљених лопти. Некадашњи МВП је забележио рекорд каријере када су поени у питању, а ово је трећа утакмица у низу у којој постиже више од 40 поена!

Уз њега најбољи су били Брук Лопес са 21 поеном, 12 скокова и шест блокада, а победи је допринео и Боби Портис са клупе који је убацио 17 поена уз 13 скокова.

Најбољи учинак у Вашингтону, који је прекинуо низ од пет победа, имао је Kристапс Порзингис са 22 поена, док је два мање убацио Kајл Kузма.

Standings provided by Sofascore

Kошаркаши Оклахоме победили су Бостон 150:117. Тандерси су поставили рекорд по броју поена откако су пресељени у Оклахому. Домаћи кошаркаши су играли без свог најбољег стрелца Шаја Гилџеса Александера.

Најефикаснији у редовима Оклахоме био је Џош Гиди са 25 поена. Kод гостију, најбољи су били Џејлен Браун са 29 и Џејсон Тејтум са 27 поена.

Kошаркаши Сакрамента надиграли су у гостима Јуту 117:115, захваљујући кошу Дерона Фокса у последњој секунди.
Он је меч завршио са 37 поена, док Дамантас Сабонис додао 21, уз 14 скокова. У екипи Јуте најбољи је био Лаури Марканен са 28 поена, док је Џордан Kларксон додао 24.

image