Пике прекида пензију да би играо за Андору?

Бивши фудбалер Барселоне и шпански репрезентативац Ђерар Пике, који се пензионисао пре два месеца, могао би да заигра за Андору, преносе шпански медији
Пике прекида пензију да би играо за Андору?Getty © Alex Caparros / Stringer

Пике је власник Андоре, која се тренутно налази на десетом месту на табели шпанске друге лиге са 29 бодова. Он је почетком новембра прошле године на мечу са Алмеријом окончао играчку каријеру.

Шпански медији се питају да ли постоји реална могућност да се бивши шпански репрезентативац врати на терен због финансијских рестрикција и правила.

"Пике се одласком из Барселоне одрекао 30-ак милиона евра, колико му је клуб остао дужан због пандемије, али и прихода из уговора, којим је био везан за клуб до лета 2024. године. Његова плата у Барселони представља проблем за Андору", наводи шпански "Релево".

Одбор за финансије Ла Лиге требало би да процени Пикеова примања.

"Да ли је реално да клуб из друге лиге с врло ограниченим буџетом може да приушти плату за Пикеа. Он у Андорином случају није већи од седам милиона евра, што је за клуб проблем чак и ако Ла Лига настави да држи праксу па дозволи потпис играчу уз примања упола мања од досадашњих. Такође, према постојећим правилима, спонзори имају право да помогну клубу, али уз ограничења", тврди "Релево" и додаје да је Пике и даље играч Барселоне.