Магазин

Ручајмо као у филмовима: Рецепти из серијала "Емили у Паризу", "Стрејнџер тингс"

Књигу "Једемо као у филмовима - 50 рецепата из култних филмова и серија", објавила је кулинарска блогерка Марија Покровскаја, која је скупила рецепте из најпопуларнијих остварења, а сајт "Буро" изабрао је четири који се могу лако припремити.
Ручајмо као у филмовима: Рецепти из серијала "Емили у Паризу", "Стрејнџер тингс"© pexels/Ksenia Chernaya

За пасиониране љубитеље филмова и телевизијских серија, блогерка Марија Покровскаја, припремила је оригиналне рецепте испирисана најомиљенијим остварењима. Припремите неки од 4 рецепта и спремите се за најновију епизоду вољене серије. 

Чикашка пица за "Емили у Паризу"

За Емили је важно да добије и парче домовине док је у Паризу. Зато јој рођаци шаљу пакете са фотографијама, али огромну количину путера од кикирикија. А све време је сањала парче чикашке пице. 

Валдорф салата из "Очајних домаћица"

За Бри и Кетрин, пријатељице из популарног серијала, комад крушке уместо јабуке у овој салати постаће узрок свађе. Ауторка јеловника, Марија Покровскаја, предлаже да се испробају обе опције, крушка или јабука у лаганој салати, једноставној за припрему.

Кукурузни хот дог из серије "Чудније ствари" ("Stranger things) 

Популарна серија, у којој се у најновијој сезони појављује и српски глумац Никола Ђуричко, поред своје научно фантастичне радње, нуди и неке занимљиве рецепте. Кукурузни хот дог је виршла обложена тестом од кукурузног брашна и пржена у дубоком уљу. 

Погачице од ваниле, које си припремио "Ти"

Радња серије "Ти", прати шармантног и опсесивног момка који ће учинити све да би ушао у животе људи којима је опчињен. Трећа сезона концентрише се на његов однос са куварицом Лав Квин. Храна ће играти значајну улогу у њиховој причи. Како се у епизодама све више појављују чудни, убилачки тренуци, чак и храна помаже у бољем увиду у психологију психопатског прогонитеља и убице. Као један део радње појављују се укусне погачице које су популарне у Великој Британији и већином се конзумирају уз чај.

image