Свет

Трамп подржао Макартија: Не допустите да се велики тријумф претвори у срамотан пораз

Бивши председник САД позвао је своје колеге из републиканске странке да гласају за "црвеног" кандидата за председавајућег Представничког дома
Трамп подржао Макартија: Не допустите да се велики тријумф претвори у срамотан поразGetty © Photo by Joe Raedle/Getty Images

Бивши председник САД Доналд Трамп подржао је републиканског посланика Кевина Макартија у среду на гласању за председавајућег Представничког дома.

Трамп је поручио републиканцима доњег дома америчког конгреса да би требало да подрже Макартија на изборима.

"Сада је време да сви наши велики чланови републиканског дома да гласају за Кевина и однесу победу", објавио је Трамп на својој друштвеној мрежи "Трут соушал".

"Не допустите да се велики тријумф претвори у огроман и срамотан пораз. Време је да славите, заслужили сте. Кевин Макарти ће добро радити посао, а можда чак и сјајно - само гледајте", додао је он, преноси Ројтерс.

Ни Макарти, ни његов главни ривал, демократа Хаким Џефрис, нису успели да добију потребних 218 гласова и замене Ненси Пелоси на месту председника Представничког дома након првог круга гласања.

Будући да је ово први пут у овом веку да Дом није успео да изабере шефа у првом кругу, спроведена је још два круга гласања, али нови председавајући и даље није изгласан. 

image