Србија и Балкан

Фон Крамон: Земље које не признају 'Косово' неће учествовати у гласању за чланство у СЕ

Заменик министра спољних послова тзв. Косова Крешник Ахмети изјавио је да је 'Косово' обезбедило довољно гласова у Савету Европе
Фон Крамон: Земље које не признају 'Косово' неће учествовати у гласању за чланство у СЕwww.globallookpress.com © Jelinek, Hubert, via www.imago-i

Известилац за 'Косово' у Европском парламенту Виола фон Крамон рекла је, поводом гласања за чланство 'Косова' у Савету Европе да, према ономе што је чула, државе ЕУ које не признају тзв. Косово највероватније неће учествовати у гласању, преноси "Репортери".

Она је тако одговорила на питање босанског политиколога Јасмина Мујановића, који је рекао да га занима какав ће став пет земаља ЕУ које не признају Косово, као и БиХ и Украјина, имати по питању Косова.

Заменик министра спољних послова тзв. Косова Крешник Ахмети изјавио је јуче да је 'Косово' обезбедило довољно гласова у Савету Европе, рекавши да је Србија изгубила битку која је почела када је 'Косово' поднело захтев за чланство.

"Лобирали смо на неколико нивоа, било дипломатских или политичких, да осигурамо подршку на изборима и јесте, тако да смо ту подршку обезбиједили. Дато је правно тумачење и појашњење, што нема никаквих препрека и ово је изгубљена битка за Србију", рекао је Ахмети.

image