Спорт

Жоц пред Монако: Честитке Саши Обрадовићу на свему што ради са клубом

Кошаркаши Партизана у четвртак од 21 сати дочекују екипу Монака у оквиру 17. кола Евролиге

Тренер црно-белих Жељко Обрадовић истакао је да његови играчи морају да спрече најбоље појединце Монака који често индивидуално нападају ривале.

"Кључ утакмице са Монаком је да пробамо чврстом одбраном да зауставимо њихове најбоље играче, који имају тај квалитет да играју један на један, како бисмо дошли до још једног доброг резултата", изјавио је тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић дан пре утакмице.

Он је додао да у елитном кошаркашком такмичењу нема лаких противника.

"Некако нам се стално дешава да играмо против најбољих тимова, али то је Евролига. Рекли смо да пресудни квалитет мора да буде одбрана и да мора увек да се игра на највишем нивоу. Сада играмо против Монака који је још прошле сезоне ушао у топ 8 и испали су практично на једну лопту против Олимпијакоса за Фајнал-фор."

Додатно је анализирао "кнежеве" на чијој клупи седи српски стручњак и некадашњи репрезентативац.

"Ове сезоне пружају још више, изузетно су вођени од стране Саше Обрадовића и овог пута му честитам због свега што ради са клубом. Ради се о екипи која игра специфичну кошарку, као и сви клубови који су у врху табеле. Играју доста специфично, са много игре један на један, због чега је Монако у зачељу по броју асистенција. Али, то је опет квалитет који имају њихови креатори, да могу акције да заврше и сами", изјавио је Обрадовић.

Плејмејкер црно-белих Јам Мадар истакао је да његова екипа мора да контролише скок.

"Монако је веома добар тим. Биће веома тешко, морамо да се припремимо и на терен изађемо потпуно спремни. Они имају два веома добра стрелца против којих морамо да одиграмо добро у дефанзиви", закључио је Мадар.

Грегор Глас прешао из Партизана у Цедевита Олимпију

Словеначки кошаркаш Грегор Глас нови је играч Цедевита Олимпије, пошто је клуб из Љубљане постигао договор о обештећењу са Партизаном.

"Грегоре, хвала ти на свему и пуно среће у наставку каријере", саопштили су црно-бели на званичном сајту.

Словеначки репрезентативац ће до краја текуће сезоне бити на позајмици у Морнару из Бара.

Глас је до сада у каријери наступао за Приморску, Динамик и Партизан у који је стигао 2021. године.

За сениорску репрезентацију Словеније је дебитовао септембра 2018. године на утакмици са Летонијом у оквиру квалификација за Светско првенство 2019. у Кини. Тим наступом, Глас је постао најмлађи играч који је заиграо за сениорску репрезентацију Словеније.

image