Спорт

Виландер: Нико неће бити гладнији од Новака у Мелбурну, жели да се реваншира Надалу

Легендарни шведски тенисер Матс Виландер изјавио је Новак Ђоковић главни фаворит на предстојећем Аустралијан опену
Виландер: Нико неће бити гладнији од Новака у Мелбурну, жели да се реваншира НадалуGetty © Clive Brunskill

Виландер је истакао да Ђоковић има огроман мотив да покаже свима да је најбољи, пошто му прошле године није било дозвољено да игра у Мелбурну.

"Мислим да никада нисмо видели играча, који је толико жељан да се реваншира и побеђује. Нико никада није био гладнији победа него што ће Новак бити тамо", рекао је легендарни шведски тенисер.

Он је подсетио да је Србин девет пута у каријери освојио Аустралијан опен.

"Подлога је савршена за њега. Овај турнир има историју да има играче који су га освајали више пута и који имају тамо константност. Говорим из личног искуства јер сам га освајао три пута. Нико није сто одсто спреман у Аустралији. Неки су врло спремни, неки нису уопште, а он је увек некако спреман. То за њега значи да је фаворит, јер је подлога савршена", додао је Виландер.

Шпанац Рафаел Надал освојио је Ози опен прошле године. Рафа има 22. гренд слем трофеја, један више од најбољег српског спортисте.

"Највероватније је да Ђоковић жели да се реваншира Надалу тако што ће освојити Мелбурн. Ако победи биће 22-22. Новак мора да дође до 22. титуле пре Ролан Гароса у мају, јер би Надал тамо могао да освоји још једну. Не смете да изгубите у Мелбурну и да Надал стигне до 23. гренд слем трофеја", истакао је Виландер.

Аустралијан опен је на програму од 16. до 29. јануара у Мелбурну.

image