Рањеници из Макејевке пребачени су на лечење у друге регионе Русије (ВИДЕО)

Шеф региона Доњецке Народне Републике је са губернатором Самарксе области и са замеником Министар одбране Русије обишао рањенике у болницама у Ростовској области и ДНР
Рањеници из Макејевке пребачени су на лечење у друге регионе Русије (ВИДЕО)Getty © Jeff J Mitchell / Staff

Скоро сви војници повређени током украјинског удара на Макејевку пребачени су на лечење у друге регионе Русије, написао је на Телеграму шеф региона ДНР Денис Пушилин.

Он је рекао да је заједно са замеником министра одбране Русије Виктором Горемикином и губернатором Самарске области Дмитријем Азаровим обишао рањенике у болницама у Ростовској области и ДНР.

"Лекари су рекли да су рањеници довезени непосредно после инцидента, захваљујући чему су успели да на време пруже хитну медицинску помоћ. Скоро сви су већ пребачени у друге регионе Русије", додао је Пушилин.

Губернатор Самарске области Азаров је појаснио да ће око 70 повређених војника из Самарске области бити пребачено у локалну болницу.

"У Самару ћемо послати око седамдесеторо људи који су доброг здравља. То ће војницима дати снагу за брзи опоравак. Наши лекари су спремни да их приме", рекао је Азаров.

Регионална влада је објавила да ће војници у наредна 24 сата бити упућени у самарску болницу, а да ће они борци којима је потребан наставак специјализованог лечења бити упућени у најбоље болнице у земљи.

Азаров је у среду посетио рањене војнике из Самарске области у болницама Ростова на Дону и Макејевке. Донео им је лекове, а и допремио неопходне униформе и потрепштине за војнике.

"Болница у Макејевки прва је примила наше сународнике. Лекари и медицинске сестре су учинили све да борцима пруже прву помоћ како би што пре отишли у медицинске специјализоване установе и потпуно се опоравили. Наши момци ће се опоравити и учиниће много добрих и важних ствари за земљу", рекао је Азаров.

Он ће се залагати да војници који су служили у самарској области и нашли се под ударом у Макејевки добију државне награде за храброст и одважност.

Како је саопштило руско Министарство одбране, украјински војници су у првим минутима нове године испалили шест ракета из ХИМАРС система на зграду у региону Макејевка, где местима где су привремено били смештени руски војници. Четири ракете су погодиле зграду са руским војницима. Према последњим информацијама, погинуло је 89 војника, међу њима и заменик команданта пука, и локално становништво.

Војни ресор је обећао да ће починиоце привести правди и предузети све мере да се такви инциденти убудуће спрече.