Спорт

Бенфика одбила сулуду Челсијеву понуду за Фернандеза - 90 милиона уз тројицу играча

Бенфика је одбила невероватну понуду Челсија од 90 милиона евра уз тројицу играча (Хакима Зијеша, Датра Фофану и Андраја Сантоса), за фудбалера лисабонског клуба и репрезентативца Аргентине, Енца Фернандеза
Бенфика одбила сулуду Челсијеву понуду за Фернандеза - 90 милиона уз тројицу играчаGetty © Catherine Ivill

Фернандез је недавно са селекцијом Аргентине освојио титулу на Светском првенству у Катару, где је проглашен за најбољег младог играча турнира.

Поједини португалски медији су синоћ објавили да су преговори између Бенфике и Челсија пропали, пошто два клуба не могу да се договоре око обештећења за аргентинског фудбалера.

Бенфика не жели да прода Фернандеза испод 120 милиона евра, а Челси је наводно понудио 85 милиона евра.

"Рекорд" наводи да је Бенфика одбила и последњу понуду лондонског клуба од 90 милиона евра и тројицу играча, Зијеша, Фофану и Сантоса за Фернандеза.

Челси је 2020. године платио Ајаксу 40 милиона евра за Зијеша, Фофана је у екипу са "Стамфорд бриџа" стигао из Молдеа, а Сантос из Васка да Гаме.

"Атмосфера на састанку била је доста напета. Представници Бенфике су очекивали да ће Челси да појача своју понуду, али то се није догодило. Бенфика има јасан став - 120 милиона евра, колико износи излазна клаузула за Фернандеза и ни цент мање. Челси је понудио мањи износ и тројицу играча, Бенфика није пристала на то и договор је пропао", пише "Рекорд".

Фернандез ће 17. јануара напунити 22 године, а у Бенфику је стигао у летњем прелазном року из Ривер Плејта за 14 милиона евра и 25 одсто од будућег трансфера.

image