Спорт

Српска боксерка Јелена Јанићијевић шампионка Европе

Српска боксерка Јелена Јанићијевић освојила је титулу ВБО професионалне шампионке Европе у полувелтер категорији (до 63 кг), пошто је на Златибору савладала Немицу Сару Вејдман
Српска боксерка Јелена Јанићијевић шампионка Европе© Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Српска репрезентативка једногласном одлуком однела је победу у мечу који је трајао 10 рунди.

Јанићијевићева је после европске бронзе на шампионату у Будви прошле године, када је постала прва Српкиња са медаљом на великим такмичењима, направила још један велики успех.

Победом на српској планини, у првом професионалном мечу пред домаћом публиком, она је поред шампионског појаса "старог континета" дошла и до пласмана на званичну ранг листу изазивача шампионке света у профи боксу Иркиње Кети Тејлор.

Турнир на Златибору представљао је спектакл од пет мечева, у организацији Балкан Боксинга, Боксерског савеза Србије, уз покровитељство Туристичке организације Златибор, Општине Чајетина и Министарства спорта.

У уводним борбама Златиборске бокс вечери боксовали су финалисти Златне рукавице 2022, али овај пут у професионалном боксу.

Ремизирали су Антонио Бисет (Куба) и Игор Рогић у полувелтер категорији, Алекса Марковић је нокаутом савладао Јосифа Бијелића у лакотешкој, Владимир Губаш је победио Ненада Јовановића у полусредњој, као и Александра Рапајић у полусредњој Николину Гајић.

image