Спорт

Саопштење агенције о Звездиној казни: Кампацо је колатерална штета, не би смело овако

"Евролига не би смела овако", наводи агенција која заступа аргентинског кошаркаша
Саопштење агенције о Звездиној казни: Кампацо је колатерална штета, не би смело овако© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Нова осуда потеза Евролиге. Агенција "Октагон", која заступа велики број познатих кошаркаша, а међу којима је и Факундо Кампацо, објавила је саопштење након одлуке Евролиге да забрани Аргентинцу да наступа за Црвену звезду у том такмичењу.

Ова агенција истиче да се залаже за строге казне према клубовима, али наводи и да не би смели играчи да буду ти који ће бити колатерална штета санкција.

"Као једна од водећих спортских агенција, прошлог лета били смо упитани заједно са нашим најбољим колегама да радимо са Синдикатом евролигашких кошаркаша да би био договорен нови Колективни уговор, са циљем да би он дао пуну заштиту играчима, као и да би разјаснио обавезе свих страна. Играчи су темељ ове игре и кошаркаша постоји због њих", стоји на почетку саопштења "Октагона".

"Одлука Евролигиног Финансијског панела суштински највише кажњава Факунда Кампаца, јер неће бити у стању да игра, да пружи навијачима Евролиге још једно врхунско име за уживање, чиме би надоградио такмичење. Према нашем скромном мишљењу, казна би требало да буде оштрија због конкретног кршења договора, а не би требало да претвори играча, оно најсветије у нашој игри и у нашој индустрији, у колатералну штету."

"У овом случају, одлука Финансијског панела Евролиге губи из вида оно што је важно – играче и сам спорт. Они могу да спроведу било коју врсту казне за било који клуб. Спречавање играча на овом нивоу да игра игру је одлука која не помаже Евролиги и она је знак за погрешан смер", наводи се у саопштењу агенције која заступа и кошаркаша Црвене звезде, Факунда Кампаца.

image