Патријарх Порфирије: Мир је највећа вредност

Бог је нашао пут до нас и наших срца, рекао је патријарх СПЦ на божићној литургији
Патријарх Порфирије: Мир је највећа вредност© FOTO TANJUG / RADE PRELIĆ/ nr

Патријарх Српске православне цркве Порфирије поручио је на божићној литургији, у Храму Светог Саве у Београду, да је мир ултимативна вредност и да се треба посебно молити за мир на Косову и Метохији, као и да зло које се догодило у Штрпцу, напад на двојицу српских младића, не треба да помути радост Божића.

"Желим свима мир, радост и љубав и овог пута да се сетимо свих наших, браће и сестара, свих православних хришћана где год да живе - мир да буде међу свим људима, нарочито на КиМ", рекао је патријарх током проповеди на поноћној литургији.

"Данашњу радост помутила је несрећа, неко је пуцао у двојицу младих људи, Милоша и Стефана из Штрпца, нека да Бог да зло које их је снашло не помути радост ове ноћи доласка Христовог међу нас. Нека им да снаге, њима и њиховим сродницима и свим људима, нашој браћи и сестрама на КиМ, али и свим другима на КиМ - мир који је ултимативна вредност", поручио је Порфирије.

Патријарх је, такође, истакао да се треба радовати празнику рођења Исуса Христа јер је тако Господ дошао међу људе.

"Бог је нашао пут до нас и наших срца. То је тајна и смисао Божића - дошао је Бог да нам покаже шта је то добро", рекао је патријарх Порфирије.

Он је додао да је данас модерно да се, како се то назива, људи боре против зла, иако људи немају идеју шта је то што је добро, па је и њихова сама борба зла.

"Срећан празник, мир Божји - Христос се роди", поручио је Порфирије.