Србија и Балкан

На КиМ претучен још један српски младић

И овај мучки напад показује антисрпску хистерију која влада на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ
На КиМ претучен још један српски младић© Канцеларија за Косово и Метохију

Још један српски младић ноћас је, на Божић, нападнут на Косову и Метохији, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Група Албанаца је око 2.30 претукла Стефана Томића (18) из Клокота док се са братом враћао с поноћне Божићне литургије у Цркви Светог Петра и Павла у Клокоту, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Након службе у цркви, младић је кренуо код тетке, када га је на путу напала група Албанаца, од којих је неке препознао као обезбеђење локалног ресторана.

Стефан је задобио повреде ока, руке, абдомена и ногу, а лекарску помоћ је потражио у здравственој установи у Витини.

Са породицом Томић разговарао је и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић који им је пренео подршку државе Србије која ће бити ту да им помогне.

Читав случај породица је пријавила полицији која је до раних јутарњих сати испитивала Стефана о нападу.

"И овај мучки напад на српско дете на Косову и Метохији показује антисрпску хистерију која влада на Косову и Метохији и колико су Срби, посебно јужно од Ибра угрожени. Зато се поставља питање шта међународна заједница чини да спречи овакве нападе на Србе и повећа безбедност Срба, што је њихова примарна дужност и обавеза", наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Oтац претученог младића: Полиција га је испитивала као да је он починилац

Отац претученог младића Ивица Томић изјавио је за "Косово онлајн" да је веома разочаран и узнемирен због онога што се догодило његовом сину.

Томић је рекао да су Стефана претукла осоморица Албанаца, кад се ноћас, са братом, враћао са поноћне Божиће литургије.

"Мој син се враћао из цркве са братом од тетке и док су пролазили поред локалне кафане 'Калаја', са друге стране пута изашла је група од осам Албанаца и насрнули су на њих наневши мом сину повреде на оку, ребру, оба колена и на лактовима. Псовали су им 'српску мајку'", изјавио је Томић.

Он је додао га је син позвао телефоном и обавестио шта се догодило и отишао да пријави случај у оближњој у полицијској станици.

"Разочаран сам јер су мог сина на испитивању у полицији задржали до јутрос у 7 сати, као да је он починилац. Ни крив, ни дужан", истакао је Томић

Подсетимо, јуче су двојица српских младића Стефан Стојановић (11) и Милош Стојановић (12) рањени у Готовуши код Штрпца када је, без икаквог повода, из возила у покрету припадник Косовских безбедносних снага на њих отворио рафалну паљбу.

image