Србија и Балкан

Ракић: Децу вам нећемо заборавити никада

Горан Ракић позвао је надлежне органе, пре свега међународну заједницу и Кфор да појачају своје присуство и да не помажу саопштењима и осудама, већ тако што ће на терену показати да им је заиста стало да заштите Србе и остали невећински живаљ који живи овде
Ракић: Децу вам нећемо заборавити никада© Танјуг/стр

Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је данас у Грачаници да, нажалост, за Србе и српску децу на Косову и Метохији, нема мира ни за најрадоснији хришћански празник Божић.

"Није било мира ни јуче на Бадњи дан, није било ни раном зором када је нападнут још један младић у општини Клокот. Данас смо посетили Стефана и Милоша и пожелели им брз опоравак и да се што пре врате домовима", рекао је Ракић.

Ракић је данас, заједно са градоначелником Штрпца и потпредседником Српске листе Далибором Јевтићем, посетио српске дечаке који су јуче рањени у Готовуши и том приликом истакао да су Срби на КиМ свих ових година угњетавани.

"На све начине су покушали да нас протерају са ових простора. Имам поруку за све оне који не желе Србе на овим просторима. Децу вам нећемо заборавити никада и никада вам нећемо опросити ово што сте јуче урадили. Позивам све надлежне органе, пре свега међународну заједницу и Кфор да појачају своје присуство и да не помажу саопштењима и осудама, већ тако што ће на терену показати да им је заиста стало да заштите Србе и остали невећински живаљ који живи овде", поручио је Ракић.

Он је додао да на данашњи најрадоснији хришћански празник Божић не би да каже ништа више сем:

"Мир Божији, Христос се родии".

image