Србија и Балкан

Јевтић: Нападач је пуцао на Србе, то је био покушај убиства

Потпредседник Српске листе реаговао на изјаву мајке једног од повређених момака која је рекла да Албанац није пуцао на групу Срба, већ на пут
Јевтић: Нападач је пуцао на Србе, то је био покушај убиства© FOTO TANJUG / RADE PRELIĆ /nr

Градоначелник Штрпца и потпредседник Српске листе Далибор Јевтић позвао је медије да не злоупотребљавају изјаву мајке 11-годишњег Стефана Стојановића који је повређен након што је припадник Косовских безбедносних снага на њега отворио рафалну паљбу.

"А.К. је пуцао на групу Срба која је носила бадњаке, то кажу очевици и то стоји у званичним извештајима Полиције и Тужилаштва. Стефанова мајка у стању шока није имала све информације", написао је Јевтић на Твитеру.

Он је медије позвао да не злоупотребљавају муку рањеног дечака.

"То је био покушај убиства", закључио је потпредседник Српске листе.

Подсетимо, Стефанова мајка Зорица Стојановић раније је изјавила да је нападач пуцао на асфалт.

"Није пуцао на њих и поред мог сина, рањен је и још један младић. Хвала Богу, добро је, жив и здрав", рекла је она.

Иначе, у пуцњави пре два дана, у Готовуши код Штрпца, двојица српских дечака, рођаци Стефан Стојановић (11) и Милош Стојановић (21) рањени су када је, без икаквог повода, док су носили Бадњак и певали, из возила у покрету локални Албанац отворио на њих рафалну паљбу.

"Косовска полиција" је касније пуцњаву оквалификовала као "убиство у покушају", а у 24-очасовном извештају о дешавањима на КиМ се наводи да је осумњиченом за пуцњаву, који је ухапшен, одузет револвер и да му је одлуком тужиоца одређен притвор.

За данас у подне заказан је протест на ком ће Срби изразити незадовољство због рањавања двојице српских дачака на које је пуцано на Бадњи дан.

"Очекујемо долазак Срба са севера, из централног дела, Косовског поморавља и Метохије. Планиран је миран демократски протест уз поруке које желимо да пошаљемо, а биће упућени и захтеви међународној заједници и свима онима који би требало да се брину о безбедности на КиМ", рекао је Далибор Јевтић за Танјуг.

image