Србија и Балкан

Суд одредио притвор Албанцу за рањавање српских младића: Намерно покушао да их лиши живота

Осумњиченом се ставља на терет тешко убиство у покушају, употреба опасног оружја или оруђа и изазивање опште опасности, наводи се у саопштењу Основног суда у Урошевцу
Суд одредио притвор Албанцу за рањавање српских младића: Намерно покушао да их лиши живота© FOTO TANJUG/ KANCELARIJA ZA KiM

Основни суд у Урошевцу одредио је данас једномесечни притвор А.К. осумњиченом да је 6. јануара у Готовуши код Штрпца пуцао на српске младиће Стефана и Милоша Стојановића и нанео им повреде.

У саопштењу суда истиче се да је он "намерно покушао да лиши живота повређене М.С. и С.С".

Истражни судија оценио је да постоји основана сумња да је окривљени намерно покушао да лиши живота повређене на тај начин што је, када је аутомобилом стигао до улаза у село приметио неке грађане на крају пута и са намером да их отера затрубио.Пошто није могао даље, зауставио је ауто и после вербалне препирке извадио револвер, пуцао два пута и нанео им телесне повреде.

Суд је навео да је осумњичени користио оружје за које има дозволу. Према писању медија на дечаке је пуцао припадник "Косовских" безбедносних снага, што је потврдио и министар одбране привремених приштинских институција Арменд Мехај.

Старовић: Стефан потврдио да су пуцали на њега

Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић каже да су албански екстремисти, у циљу оправдавања покушаја убиства, измислили причу о рикошетираном метку.

"Покушавајући да оправдају хладнокрвни покушај убиства, албански екстремисти су измислили причу о рикошетираном метку. Косовска Полиција је сервирала причу мајци рањеног 11-годишњака 'да је смири', али је дечак касније потврдио да је у питању директан хитац", рекао је Старовић и поставио линк на коме се налази вест где је мајка рањеног Стефана потврдила да је на њеног сина пуцано са намером да буде убијен.

image