Спорт

Манчестер сити уништио очајни Челси - 15 минута рапсодије довољно

Тим Пепа Гвардиоле би у наредној рунди могао да игра против још једног лондонског великана, Арсенала
Манчестер сити уништио очајни Челси - 15 минута рапсодије довољноGetty © Naomi Baker / Staff

Манчестер сити је у четвртом колу ФА купа, пошто су у дербију треће рунде најстаријег фудбалског такмичења до ногу потукли екипу Челсија на свом терену - 4:0.

"Грађани" су показали сву моћ у окршају против лондонских "плаваца" и то пошто су сав посао практично решили за 15 минута игре у првом полувремену.

Пеп Гвардиола је имао тај луксуз да одмори најбољег стрелца Европе ове сезоне Ерлинга Холанда и преда место у стартној постави новом прваку света, Хулијану Алварезу.

Аргентинац му се за то искупио голом из пенала. Претходно је Ријад Марез довео Сити у вођство у 23. минуту, да би Алжирац предао АЛварезу лопту да изведе пенал у 30. минуту, који је овај и искористио.

Феноменалних четврт сата је комплетирао Фил Фоден поготком у 38. минуту. Од тада је било јасно ће Сити лако стићи до четвртог кола ФА купа, пре него што је Марез из пенала у 85. минуту поставио коначан резултат.

Сити ће у наредној рунди играти против победника меча Оксфорд - Арсенал, па би тако "грађани" у дербију наредне рунде могли на мегдан тренутном лидеру Премијер лиге.

image