Спорт

Мбапе: Зидан је Француска, морамо да поштујемо легенду

Играч Пари Сен Жермена Kилијан Мбапе критиковао је председника Фудбалског савеза Француске (ФФФ) Ноела ла Греа, који је изјавио да га не занима где ће легендарни тренер Зинедин Зидан да настави каријеру, преносе француски медији
Мбапе: Зидан је Француска, морамо да поштујемо легендуGetty © Julian Finney / Staff

Ле Гре је гостовао у емисији "Бартоли тајм" на Радију РМЦ Спорт код славне француске тенисерке Марион Бартоли, где је објаснио зашто је одлучено да Дидије Дешан остане селектор "триколора".

ФФФ је недавно продужио уговор са Дешаном, који ће бити селектор Француске до јуна 2026. године. Поједини медији су раније објавили да ће Зидан да буде нови селектор "триколора", али је руководство ФФФ одлучило да настави сарадњу са Дешаном.

"Не бих се јавио Зидану на телефон да ме зове. Шта да му кажем? Добар дан господине, не брините, тражите неки други клуб. Управо сам се договорио са Дидијеом. Зидан у Бразилу? Не занима ме. Он ради шта хоће, то није мој посао. Никада се нисам срео са њим. Никада нисмо размишљали да се растанемо са Дешаном", рекао је Ле Гре.

Дешан је са Француском освојио титулу на СП у Русији 2018. "Триколори" су на недавном Мундијалу у Kатару у финалу поражени од Аргентине после бољег извођења пенала.

Kилијан Мбапе се огласио на друштвеним мрежама после изјава првог човека ФФФ. Фудбалер Пари Сен Жермена и француски репрезентативац никада није крио да му је идол Зинедин Зидан.

"Зидан је Француска. Не можемо тако да не поштујемо легенду", написао је Мбапе на свом Твитер налогу.

image