Спорт

Ле Гре се извинио Зидану: Зна колико га ценим, као и сви Французи

Председник Фудбалског савеза Француске (ФФФ) Ноел ле Гре извинио се данас Зинедину Зидану због својих изјава о легендарном француском играчу и тренеру, преноси "Екип"
Ле Гре се извинио Зидану: Зна колико га ценим, као и сви ФранцузиGetty © Aurelien Meunier / Stringer

"Желео бих да се извиним због ових изјава које апсолутно не одражавају моје мишљење, нити моје поштовање према играчу какав је био и тренеру какав је постао", рекао је Ле Гре.

Француски медији подсећају да је Ле Гре у недељу у емисији Радија РМС Спорт "Бартоли тајм", коју води прослављена бивша тенисерка Марион Бартоли, извређао Зидана.

Он је рекао да се не би јавио на телефон да га је позвао Зидан, пошто је продужио уговор са досадашњим селектором Француске Дидијеом Дешаном до 2026.

"Зидан у Бразилу? Не занима ме. Он ради шта хоће, то није мој посао. Никада се нисам срео са њим. Нисмо се ни чули, не бих му се ни јавио на телефон да ме позове. Никада нисмо размишљали да се растанемо са Дешаном", рекао је Ле Гре у емисији "Бартоли тајм".

Изјаве председника ФФФ изазвале су реакције широм Француске, а огласили су се бројни бивши и садашњи француски фудбалери, између осталих, Kилијан Мбапе, Франк Рибери, Ђибрил Сисе, као и министарска спорта Амели Удеа-Kастера и челници мадридског Реала.

"Дешан и Зидан су споменици француског фудбала. Признајем да сам дао неспретне изјаве које су довеле до неспоразума. Зидан зна колико га ценим, као и сви Французи", закључио је Ле Гре.

image