Спорт

Јокић разбио Лејкерсе, а није се напрезао - Србинов "трипл-дабл" без промашаја

Денвер је уписао 27. тријумф у сезони и остао на првој позицији Западне конференције
Јокић разбио Лејкерсе, а није се напрезао - Србинов "трипл-дабл" без промашаја© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Никола Јокић може да игра и "под ручном" - опет ће бриљирати и показивати мајсторије какве противници не могу да зауставе.

Српски центар још једном је остварио "трипл дабл", овог пута у победи Денвера над Лос Анђелес Лејкерсима 122:109, одигравши меч у ком није забележио ниједан промашај!

Нагетси су до 27. победе у сезони и останка на првом месту Западне конференције стигли одличном тимском игром, коју је предводио Србин. Јокић је уписао 14 поена, 11 скокова и чак 16 асистенција, показавши да може да излуђује ривале и када не узима много шутева на себе.

За 35 минута на терену, Јокић је шутнуо тек пет пута из игре, свих пет пута је био прецизан, али је разигравао противнике тако да је за Лејкерсе био незаустављив на нешто другачији начин од уобичајеног.

Денвер је током читавог меча водио, а најбољи поентер био је Џамал Мареј са 34 поена. Кентавијус Калдвел Поуп је убацио 16, а Брус Браун 15 поена. Са друге стране, Расел Вестбрук је убацио 25 поена, док је Томас Брајант имао 17 поена и 10 скокова. Лејкерси су били без Леброна Џејмса и нису могли да зауставе феноменални Денвер.

Ово је Нагетсима била 11. узастопна победа на домаћем паркету, док је Јокић остварио свој 87. "трипл-дабл" у каријери.

НБА резултати, понедељак на уторак:

  • Вашингтон - Њу Орлеанс 112:132
  • Бостон - Чикаго 107:99
  • Њујорк - Милвоки 107:111
  • Мемфис - Сан Антонио 121:113
  • Денвер - ЛА Лејкерс 122:109
  • Сакраменто - Орландо - 136:111
Standings provided by Sofascore

image