Спорт

Огромно појачање за Србију - сјајни голман спреман за Светско првенство

Дејан Милосављев би требало да знатно појача селекцију Тонија Ђероне на турниру који почиње у среду
Огромно појачање за Србију - сјајни голман спреман за Светско првенство© Rukometni savez Srbije

Рукометаши Србије остварили су у понедељак велику победу над првацима Европе, селекцијом Шведске, у последњем припремном мечу пред почетак Светског првенства у Пољској и Шведској.

А сада је стигла нова добра вест за "орлове", пошто ће голман Дејан Милосављев бити спреман за предстојеће такмичење и прикључиће се тиму.

Голман немачког Фуксеа се успешно опоравио, утврђено је на прегледима у Берлину, и биће на располагању селектору Тонију Ђерони. Тако ће Србија добити велико појачање међу стативама уочи првог меча на Светском првенству, који је на програму у петак против Алжира.

"Медицински тим мушке сениорске репрезентације интензивно је радио на опоравку Милосављева претходних двадесетак дана, чиме је стање драстично побољшано у односу на почетну ситуацију с повредом. Дејан Милосављев нестрпљиво ишчекује повратак у редове националног тима и учешће на Светском првенству“, наводи се у саопштењу Рукометног савеза Србије.

Србија ће тако имати два сјајна голмана у Пољској, пошто ће Милосављев конкурента имати у клупском колеги Владимиру Цупари.

Светско првенство у рукомету почиње у среду. Србија је у групи Е и у петак игра против Алжира. У недељу је ривал Немачка, док ће наредног уторка (17. јануар) ривал бити Катар. Три најбоља тима иду у наредну фазу такмичења.

image