Спорт

Звезда Барселоне на удару критика: "Десетка" на његовим леђима је увреда за фудбал

Ансу Фати ове сезоне једва да игра, а и када је на терену, далеко је од партија какве су се некада од њега очекивале
Звезда Барселоне на удару критика: "Десетка" на његовим леђима је увреда за фудбалGetty © Eric Alonso / Stringer

Некадашњи аргентински голман, а данас један од водитеља гледане шпанске фудбалске емисије "Ел Ћирингито" Хорхе Далесандро, један је од оних који се нимало не диве Барселонином талентованом фудбалеру Ансуу Фатију.

Овај 20-годишњи играч је већ неко време у лошој форми, а није бриљирао ни након победе Барсе против Атлетико Мадрида (1:0).

"Једина његова заслуга је што носи број 10. То је увреда за фудбал. Зашто? Зато што су тај број носили и носе га Пеле, Марадона, Модрић... Број 10 је за богове", рекао је Далесандро, видно незадовољан партијама младог Фатија.

Ансу Фати је једно време био најављиван као највећи таленат Барселонине "Ла Масије" у последњих неколико година. За каталонски тим је дебитовао још 2019. када му је било само 16 година. Ипак, он ове сезоне у Ћавијевом тиму нема велику минутажу.

Након што се вратио на терен после озбиљне повреде колена, Фати не пружа партије какве је некада пружао када се тек појавио на великој сцени. Сада се све више пише о могућности да Барселону напусти момак који је први узео на себе да понесе број 10 на леђима, након одласка Лионела Месија у Пари Сен Жермен.

image