Карла Бруни, некадашња прва дама Француске, упоредила Меган Маркл са Јоко Оно

Објава на Инстаграму је преплављена коментарима који воде у две крајности - једни говоре да је добар хумор и заслужена сатира, а други се противе фотографији и сматрају да је неукусна и неприхватљива
Карла Бруни, некадашња прва дама Француске, упоредила Меган Маркл са Јоко ОноGetty © Vittorio Zunino Celotto

Услед ''медијског циркуса'' због објављивања мемоара принца Харија, у коме ни један члан краљевске породице није поштеђен, многи корисници друштвних мрежа деле своја мишљења и утиске о ситуацији. Међу њима је и Карла Бруни, супермодел деведесетих, певачица, глумица и жена Николе Саркозија, бившег председника Француске.

На Инстаграм објави се на дигитално обрађеној фотографији види принц Хари, а уместо Меган Маркл, поред њега је уметница и некадашња жена Џона Леонона, Јоко Оно. Претпоставља се да је Бруни хтела да направи асоцијацију на гласине о распаду ''Битлса'', за који је Јоко Оно била представљена као главни одговорни кривац годинама иако је Пол Макартни, бивши члан групе, 2012. године изјавио да Јоко није била узрок разлаза бенда.

Ипак, овом фотографијом се очигледно повлачи паралела између Меган и Јоко Оно, алудирајући да је Меган разлог за ''распад'' краљевске породице, јер многи сматрају да је она директно утицала на одлуку принца Харија о напуштању палате.

У објави, Карла је написала текст песме ''Битлса'' (''All You Need Is Love'') и неколико емотикона, а означила је профил Меган Маркл на фотографији.

Реакције су подељене и бурне. Многи описују да су изненађени и разочарани, као и да бивша прва дама земље не би требало да објављује овакав садржај. Неколицина корисника сматра да је овакав ''напад'' на Јоко Оно и Меган Маркл не само расизам, већ и мизогинија. Многи критикују и приватан живот Карле Бруни, говорећи да није у позицији да коментарише туђи брак и пишу:

''Као јавна личност, требало би да спајаш људе, а не да правиш још већи конфилкт.''

''Зашто користиш своју платформу за расистичку објаву и представљаш друге жене као негативце?''

''Обе жене које јавност криви за изборе које су њихови мужеви направили.''

''Удата си за Саркозија... Искулирај.''

Друга страна сматра да је објава само шала и да је сасвим прикладна, с обзиром на бројну медијску пажњу коју су принц Хари и Меган привукли од како су ступили у брак. Међу онима који се слажу са овим хумором се нашла и Шалом Харлоу, супермодел деведесетих, колегиница Карле Бруни.

''Најбоља ствар коју видех након две године константног кукања од стране Харија и Меган.''

''Обожавам ово. Меган и Хари траже да се праве шале на њихов рачун након толико лажи и драматизације. Пошто нас не остављају на миру, време је за овако нешто. Браво.''

''Због овога волим Карлу. Нема 'маске', није важно да ли ћемо се некоме допасти. Докле год је став искрен, није важно, узми или остави, зато си ти модел и узор.''

Карла Бруни се није огласила по питању ове објаве, која је накнадно уклоњена.