Русија

Патрушев: Фондација Џорџа Сороша главни центар за планирање и спровођење обојених револуција

Јасно је да је права моћ на Западу у рукама сналажљивих кланова и међународних корпорација, док је непобедива снага Русије у њеном вредном народу, поручио је руски секретар Савета безбедности
Патрушев: Фондација Џорџа Сороша главни центар за планирање и спровођење обојених револуцијаwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев изјавио је да је права моћ на Западу у рукама сналажљивих кланова и транснационалних корпорација, рекавши да је фондација Џорџа Сороша постала главни светски центар за планирање и спровођење обојених револуција.

"Ситуација у свету је изузетно сложена и турбулентна. Западни политичари немају снаге и могућности да набоље промене живот у својим државама, пошто одавно нису самосталне личности. Сви у позадини имају велике бизнисе, лобисте и фондације. Нико више и не крије ове чињенице", рекао је Патрушев у интервјуу за лист "Аргументи и факти".

Како је навео, испоставило се да су десетине европских посланика контролисале структуре Џорџа Сороша, а да је Европска комисија, по налогу једне од највећих светских америчких фармацеутских компанија, направила низ корупционих шема за куповину вакцина вредних десетине милијарди евра.

"Јасно је да је права моћ на Западу у рукама сналажљивих кланова и међународних корпорација", поручио је.

Вашингтон покреће нове ратове на штету сопствених грађана

Одговарајући на питање да ли се ради само о компанијама Рокфелера и Ротшилда, секретар Савета безбедности је рекао да је таквих корпорација и кланова много више.

"Укупан приход 500 највећих светских компанија, према незваничним подацима, у 2021. години достигао је скоро 38 билиона долара. Највећи део транснационалних компанија су корпорације са седиштем у САД. Капитал једног броја транснационалних компанија премашује БДП већине светских економија, а фондови које стварају како би се даље богатили, прете да постану наднационални механизам управљања човечанством. Иста Сорошева фондација постала је готово главни светски центар за планирање и спровођење 'обојених револуција'", додао је.

Патрушев је навео да је од планиране потрошње САД, која износи више од 1,7 билиона долара, половина намењена за одбрану, више од 850 милијарди долара, док је за наставак сукоба у Украјини планирано око 650 милиона долара.

Све ове цифре су понуђене, упркос чињеници да саме САД и њихови послушници неповратно клизе у дужничку рупу, нагласио је секретар Савета безбедности.

"Амерички јавни дуг је достигао више од 31 билиона долара. Дуг Енглеске износи преко 2,4 одсто бруто домаћег производа. Светски рекорд у односу дуга према БДП – више од 2,6 пута – поставио је Јапан са јавним дугом од скоро десет трилиона долара. Само земље које себе сматрају господарима света неће да враћају ове дугове", приметио је он.

Два глумца у једној представи

Патрушев сматра да је америчка држава само љуштура за конгломерат огромних корпорација које владају земљом и покушавају да доминирају светом. Према његовим речима, за мултинационалну корпорацију, чак су и амерички председници само статисти који се могу ућутати, попут бившег лидера Доналда Трампа.

"У сва четири убиства америчких лидера умешане су међународне корпорације. Није случајно што све већи број Американаца говори да су републиканци и демократе само два глумца у једној представи која нема везе са демократијом", рекао је Патрушев.

Како је навео, раније је Запад дошао до просперитета и постигао светску доминацију кроз колонијална освајања, а управо тако се данас понашају транснационалне компаније које више воле да увећавају свој капитал црпљењем ресурса из других земаља.

Патрушев је приметио да ове компаније користе систем испирања мозга масама како би становништву планете на сваки могући начин наметнули идеју о одређеним правилима која су сами смислили и која нису у складу са међународним правом.

Међународне корпорације трајно потискују домаћег произвођача

Патрушев је рекао да међународне корпорације уводе нове технологије кроз директна страна улагања, као и да повећавају продуктивност рада, али да само становништво не може да искористи ове резултате, јер те компаније трајно потискују домаћег произвођача, постајући монополисти.

"Извозећи главне количине профита, они ускраћују земљама могућност да повећају своје национално благостање. У условима кардиналних промена у свету, циљ корпорација је очување система глобалне експлоатације. Предводи га елита бизнисмена која се не повезује ни са једном државом. Испод ње су такозване развијене земље света, као и 'златна милијарда', а онда остало човечанство, презриво названо 'трећи свет'", поручио је.

За Русију нема места на Западу јер има своје ресурсе 

Како је навео, по свему судећи, Русији није обезбеђено најзавидније место у овој хијерархији.

"За нашу земљу нема места на Западу. Русија нервира гомилу светских владара јер има богате ресурсе, огромну територију, паметне и самодовољне људе који воле своју државу, њене традиције и историју. Међународне корпорације узнемирава идеолошка разлика као и различит поглед на свет између Русије и земаља које контролише западни капитал", додао је.

Према његовим речима, корпорације су усмерене на обогаћивање и развој потрошачког друштва, док Русија, с друге стране, подржава разумну равнотежу духовних и моралних вредности и друштвено-економског развоја.

"Управо због тога, западњаци настоје да ослабе нашу земљу, да је распарчају, да униште руски језик и руски свет. Они су одавно разрадили технологију поткопавања својих ривала изнутра и разбијања на мале државе. Тако су се понашали и раније, када је, на пример, Лондон, након резултата Првог светског рата, урушио империје и из њих 'истресао' десетине земаља. Овако они данас функционишу. Најбољи пример је Југославија. Имајући независан глас у међународној арени, држава је подељена на шест", нагласио је.

САД створиле Ал-Каиду, Талибански порет и ИСИС

Запад, према речима Патрушева, није показао своје лицемерје само у Авганистану, где су се САД бориле против тероризма, а онда прилично срамно напустиле регион у ком су створиле терористичке организације. То се дешавало и у другим регионима, навео је он.

"САД су саме створиле терористичке организације, као што су Ал-Каида, Талибански покрет или Исламска држава (ИСИС), како би оствариле своје циљеве и саме су се бориле против њих. Организовале су показну ликвидацију вођа терориста, попут Осаме бин Ладена, а с друге стране су обучавале и наоружавале стотину нових", наводи Патрушев.

Према његовим речима, америчко присуство у Авганистану није била борба против тероризма, већ стварање корупцијских шема вредних више милиона долара и вишеструко повећање производње дроге.

Он је навео да је изненадни одлазак Американаца из ове земље, како се испоставило, у великој мери последица тога што су се концентрисали на Украјину, где је, према њиховим речима, припрема кијевског марионетског режима за офанзивне антируске акције текла добро.

Патрушев је подсетио да је то потврдио и амерички државни секретар Ентони Блинкен, који је рекао "Вашингтон не би могао да издвоји толико новца за Украјину да америчка војска није напустила Авганистан".

"Поред тога, део опреме извезене са авганистанског тла пребачен је у Европу, углавном у Пољску, омогућавајући Европљанима да спроведу милитаризацију режима у Кијеву", наводи Патрушев.

Шема разрађена после Другог светског рата

"После 1945. године, америчке, британске и контролисане власти Западне Немачке су известиле о денацификацији окупационе зоне Немачке, а нацисти који су избегли казну су искоришћени за стварање оружаних снага Немачке, и за стварање агентске мреже америчких и британских обавештајних служби. Коришћени су и за тајне операције против земаља социјалистичког блока", навео је Патрушев.

Он је навео да је ЦИА, која се до 1948. године звала Управа за стратешке службе САД, активно користила бивше запослене у немачкој војној обавештајној служби Абвер и у Директорату царске безбедности нацистичког Рајха за стварање нових немачких обавештајних служби.

У послератним годинама, Американци су активно укључивали нацистичке криминалце у развој нових врста оружја, међу којима је оружје за масовно уништење, сматра Петрушев. Наводи да су САД ангажовале и америчке и јапанске ратне злочинце за развијање и коришћење хемијског и бактериолошког оружја.

Запад "зомбификује" људе помоћу масовне пропаганде

Патрушев је рекао да међународне корпорације експериментишу са опасним патогенима и вирусима у војним биолошким лабораторијама под надзором Пентагона, као и да је Запад "овладао зомбификацијом људи уз помоћ масовне пропаганде".

"Користе се најциничнијим методама. Неки од њих су експерименти са опасним патогенима и вирусима у војним биолошким лабораторијама под надзором Пентагона, који је ангажован за морално пропадање друштва. Запад је овладао зомбификацијом људи уз помоћ масовне пропаганде, а сада настоји да употреби когнитивно оружје, утичући на сваку особу уз помоћ информационих технологија и неуропсихолошких метода", истакао је.

Према његовим речима, Пентагон промовише неолибералне и друге вредности, од којих су неке директно супротне људској природи.

ЛГБТ агенда - средство за постепено смањење броја "вишка људи" 

Патрушев је рекао да је Запад јуче рекламирао ГМО не марећи за здравствене последице таквих производа, а данас позивају жене да не рађају децу како би се бориле против климатских промена.

"Они делују свесно и не крију да је ЛГБТ агенда средство за постепено смањење броја 'вишка људи' који се не уклапају у оквире озлоглашене 'златне милијарде'. Прекоморска наука предлаже да се људи процењују по количини угљеника коју остављају за собом. Човечанство се мери и броји на исти начин на који су нацистички научници својевремено мерили лобање у потрази за критеријумима за поделу на 'више' и 'ниже расе'", рекао је Патрушев.

Потенцијал човечанства није исцрпљен

Секретар Савета безбедности нагласио је да је потенцијал човечанства далеко од исцрпљеног, као и да постоје структуре које су дизајниране да утичу на ову ситуацију на позитиван начин.

"Ово су УН и Савет безбедности УН, али и удружења као што су ШОС, БРИКС, АСЕАН и друга, која постају све популарнија. Међутим, Запад не занима ефикасност њиховог рада. Англосаксонци опсесивно покушавају да натерају светску заједницу на идеју да су ове институције углавном застареле и да морамо живети по правилима која су они измислили", рекао је.

"Они који се не слажу са њиховом хегемонијом називају се 'одметничким државама', 'терористичким земљама' или државама које представљају претњу националној безбедности. При том, западне земље не примећују да и саме постепено остају у мањини, пошто је свет већ уморан од стратегије силе и претњи које користе", оценио је Патрушев.

Русија на путу стварања јаке, модерне, независне привреде 

Патрушев наводи да је Русија на путу стварања јаке, модерне, независне привреде у циљу постизања економског суверенитета.

"Русија има све ресурсе за то. Потребна нам је култура коришћења свега тога, пажљив и разборит однос према нашем благу, не само природном, већ и нематеријалном. Руски бизнис мора бити национално оријентисан. Приватни капитал, као и власти, треба да размишљају о дугорочном развоју земље".

Он је додао да је за Русију важна финансијска независност, као и технолошки суверенитет.

"Имамо доста наших Ломоносова и Кулибина. Проблем је уочити их на време. Неопходно је не само развијати науку и образовање, већ оживљавати прави култ научника, инжењера, радника. Млађа генерација треба да буде инспирисана идејама креативног рада за добробит наше домовине, а не да седи у канцеларијама западних корпорација", поручио је Патрушев.

Непобедива снага Русије је у њеном вредном народу

Према његовим речима, непобедива снага Русије је у њеном вредном народу, чија је предност, између осталог, у различитим погледима на живот, у њиховој вишенационалности и мултиконфесионалности.

"Важно је схватити да имамо јединствену и оригиналну културу, да Русија није Европа, није Азија, а још више, није никакав 'антизапад'. То је, иначе, наша суштинска разлика. За руског човека мржња, по дефиницији, не може бити уједињујући принцип. Само су западњаци пуни мржње, који нас отворено називају противницима. Али, треба их подсетити на њихове неуспешне војне операције у Вијетнаму, Авганистану и другим земљама".

"Пред појавом нових војних претњи, важно нам је да имамо такве оружане снаге и специјалне службе да противници Русије не би ни помислили да могу да се боре са нама", закључио је Патрушев.

image