Медведев: Морамо да радимо брже, упорније и ефикасније

Заменик председника Савета безбедности Русије наредио формирање посебне групе за контролу производње наоружања
Медведев: Морамо да радимо брже, упорније и ефикасније© Tanjug/ Ekaterina Shtukina (POOL)

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев поручио је данас да Русија мора да реагује брже, ефикасније и буде упорнија од њених противника када је у питању модернизација наоружања војске. На овај начин он је прокоментарисао вест да Запад улаже у модернизацију тенкова Т-72 из совјетског периода.

Бивши председник Русије рекао је да је због тога потписао документ којим се наређује формирање посебне групе за контролу производње наоружања.

Ово би, како је рекао током посете 61. фабрици за поправку оклопних возила у Санкт Петербургу, требало да допринесе бољој реализацији договорених циљева.

Због тога, према његовим речима, сви они који су укључени у процесе производње оружја требало би да максимално савесно раде свој посао, јер би се у противном случају могли се сусретну са казненим мерама од стране државе.

"Задаци су очигледни и они морају оперативно да се извршавају. Никако не смемо допустити да се договорени рокови не испуњавају. Ипак, овакви случајеви, као што се зна, постоје. У оваквим ситуацијама, желео бих да подсетим, и даље се обраћа пажња на то чија је то одговорност. Уколико дође до поновног пробијања рокова желео бих да напоменем да је усвојена посебна кривична казна која претпоставља нова правила. Ове нове норме још нису биле примењиване, али требало би да знате да ће, уколико за тим буде било потребе, оне бити примењене", упозорио је бивши председник Русије.

"Морамо да радимо брже, упорније и ефикасније", закључио је Медведев.

Руски председник Владимир Путин 24. септембра потписао је закон у складу са којим се лица која су одговорна за испоруку новог наоружања за потребе Оружаних снага Русије могу суочити и са десетогодишњом затворском казном у случају да не испуне потписане рокове.   

Прошлог месеца, руски лидер је нагласио да држава неће штедети средства, те да војска може рачунати да ће добити све што јој је потребно како би могла што оперативније да извршава задатке у зони специјалне војне операције.

Данашња посета Медведева имала је за циљ контролу производње наоружања у фабрици. Током ње, политичар је разговарао и са водећим особама индустрије.