Србија и Балкан

Лајчак са Ескобаром: Зацртао следеће кораке за дијалог Београда и Приштине (ФОТО)

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине одржао састанак са европским и америчким званичницима
Лајчак са Ескобаром: Зацртао следеће кораке за дијалог Београда и Приштине (ФОТО)© FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак објавио је да је разговарао са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром.

"Зацртао следеће кораке у дијалогу Београда и Приштине са својим америчким колегом Ескобаром. Радујемо се наставку наше веома блиске сарадње у 2023. години", написао је Лајчак на Твитеру.

Претходно, Лајчак је данас разговарао са европским комесаром за суседску политику и проширење Оливером Вархељијем о процесу дијалогу.

Лајчак је у објави на Твитеру навео да је са Вархељијем имао користан разговор и о ширем регионалном контексту, као и о напорима ЕУ за 2023. годину.

"Драго ми је што сам се срео са комесаром Оливером Вархељијем данас. Било је корисно разговарати о дијалогу Београда и Приштине у ширем регионалном контексту и европским напорима за 2023. годину", написао је Лајчак.

Европски комесар за проширење Оливер Вархељи оценио је данас, након састанка са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком да је помак у дијалогу кључан за напредак на њиховом европском путу.

"Кретање напред у дијалогу Београда и Приштине кључно је за напредак на њиховом европском путу. Почетак године са специјалним представником ЕУ Мириославом Лајчаком, разговарали смо о даљем путу", написао је Вархељи на свом Твитер налогу.

image