Русија

Пушилин: Руске трупе заузеле центар Соледара

Шеф ДНР-а Денис Пушилин изјавио је да су припадници групе Вагнер заузели центар Соледара, недалеко од Бахмута
Пушилин: Руске трупе заузеле центар Соледараwww.globallookpress.com © Nicolas Cleuet

Руске снаге заузеле су центар Соледара, изјавио је вршилац дужности шефа Доњецке Народне Републике Денис Пушилин на руском "Првом каналу".

"Према последњим информацијама, центар Соледара је под контролом групе Вагнер, момци су се тамо укопали са обе стране. Они се већ ефективно крећу напред", рекао је он.

Пушилин је додао и да украјинске трупе у Соледару трпе велике губитке, али настављају да пружају отпор. Он је нагласио и да су руску војници мотивисанији, што им омогућава да направе успех на бојном пољу.

Јуче је објављено да су руске снаге ослободиле село Бахмутскоје, које се налази недалеко од Соледара и североисточно од Бахмута.

Украјинци демантују ове тврдње и инсистирају на томе да и даље контролишу Соледар, док су у британском министарству одбране изјавили да су руске трупе вероватно успеле да заузму већи део града, преноси Танјуг.

Данас раније, Пушилин је рекао да су Руси веома близу потпуног ослобођења Бахмута, те да је војска прешла из источног у западни део града где се тренутно воде главне битке. 

image