Спорт

Ивановић: Нисмо изгубили због Тавареса, него због лоше одбране

Тренер Црвене звезде Душко Ивановић изјавио је да његов тим није могао да победи Реал Мадрид, али да нема шта да замери играчима
Ивановић: Нисмо изгубили због Тавареса, него због лоше одбране© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Београду од Реал Мадрида 79:59 (25:16, 13:18, 19:17, 22:8) у 18. колу Евролиге.

Црвено-бели су успели да забрину Мадриђане сјајним периодом у трећој четвртини, али су остали без горива и то је Реал искористио преко Едија Тавареса.

Ивановић је на конференцији за медије истакао да се утакмица игра 40 минута и да центар са Зеленортских острва није главни разлог пораза.

"Ми смо изгубили јер смо код резултата кад смо имали предност, одиграли две-три лоше одбране и то није грешка играча, то је моја грешка", изјавио је Ивановић.

Он је истакао да је његова екипа у једном тренутку изгубила идеју како треба да игра.

"Нисмо имали шансу да победимо вечерас. Кључни моменат је био кад смо имали разлику, кад су нам дали две лагане тројке. Престали смо да играмо, изгубили смо идеје. То је Мадрид искористио. Кад су једном узели предност, више нисмо могли да се вратимо."

Прокоментарисао је и стање у свом тиму, у којем није било неколико стандардних првотимаца.

"Ово је екипа коју ми имамо, три играча су могла да играју са лоптом. Недовић, Марковић и Добрић. Остали могу, али не знају да играју пик ен рол. Недовић је то искористио кад је могао, онда смо стали. Марковић није могао више. Не могу да критикујем своје играче", закључио је тренер црвено-белих.

Звезда у следећем колу, већ за два дана дочекује Монако, док Реал гостује код Албе у Берлину.

image