Свет

Напад ножем у Паризу: Има повређених, нападач тешко рањен (ВИДЕО)

Полицијац који је пуцао на нападача није био на дужности
Напад ножем у Паризу: Има повређених, нападач тешко рањен (ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo/Lewis Joly

Мушкарац наоружан ножем напао је јутрос шест особа на париској железничкој станици "Гар ду Нор", од којих је једна тешко повређена, саопштио је портпарол полиције.

Полиција наводи да је неколико пута пуцала на нападача и он је пребачен у болницу са повредама опасним по живот, преноси Ројтерс.

За сада није познат његов мотив за напад, додаје полиција.

Према наводима неименованог извора из полиције, полицајац, који је пуцао на нападача, није био на дужности, преноси Ројтерс.

Париско тужилаштво саопштило је да је покренуло истрагу.

Француска телевизија БФМ претходно је објавила да је најмање шест људи повређено у нападу.
Гардијан преноси, позивајући се на неименовани полицијски извор, да је полиција ухапсила нападача на станици, након што је пуцала на њега и ранила га.

Полицајци су га спречили у даљим нападима тако што су пуцали у њега, наводе француски медији.

         

И француски железнички оператер СНЦФ је на Твитеру саопштио да је полиција данас отворила ватру на "опасну особу" која је повредила путнике на једној од главних железничких станица у Паризу, Гар ду Нор, као и да је саобраћај у том подручју у застоју, преноси Си-Ен-ЕН.

Убрзо потом, француска железничка компанија саопштила је да је станица наставила са радом, иако су напад и полицијска истрага утицали на ред вожње.

Информацију о нападу на железничкој станици у Паризу потврдио је и министар унутрашњих послова Жерал Дарманин на Твитеру.

Он се захвалио снагама безбедности на храброј и ефикасној акцијиЖелезничка станица Гар ду норд једна је од седам великих железничких терминала у главном граду Француске.

Са ње крећу возови ка градовима на северу Француске и ка Немачкој, Белгији, Холандији и Великој Британији. Важи за најпрометнију железничку станицу у Европи по броју путника и у просеку опслужи око 700.000 људи дневно.

image