Србија и Балкан

Брнабић: Чланство тзв. Косова није на дневном реду Интерпола

Чланство "Косова" у међународној полицијској организацији није на дневном реду садашњег председника
Брнабић: Чланство тзв. Косова није на дневном реду ИнтерполаGetty © Uriel Sinai / Stringer

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да се током посете Уједињеним Арапским Емиратима састала и са председником Интерпола и пренела да је од њега добила информацију да чланство "Косова" у међународној полицијског организацији неће бити на дневном реду за време његовог мандата.

Брнабић је за ТВ Пинк рекла да је председник Интерпола генерал мајор Ахмед Насер Ал Раиси рекао да ће се за његовог мандата трудити да не политизује ту организацију, што значи, како је додала, "да немамо на дневном реду чланство такозваног Косова у Интерполу".

Она је додала да Србија улаже све напоре да тзв. Косово не постане члан међународних организација, али је нагласила да су две кључне Интерпол и Унеско.

"Већ јуче сам му упутила званично писмо и позив да дође и посети Србију да разговарамо даље о продубљивању сарадње, посебно у области сајбер криминала и сајбер безбедности и свих оних претњи које имамо и против којих се успешно боримо, а у шта ћемо улагати више новца у будућности", рекла је Брнабић, а пренео Танјуг.

image