Србија и Балкан

Вучић одговорио на Бисљимијеве претње: То је тактика Приштине

Мислим да Бесник Бисљими или није читао споразум, или нам најављује потпуно нову акцију, каже председник Србије Александар Вучић
Вучић одговорио на Бисљимијеве претње: То је тактика Приштине© Танјуг/Милош Миливојевић

Председник Србије Александар Вучић одговорио је данас на изјаве главног преговарача у дијалогу Београда и Приштине, Бесника Бисљимија који је рекао да ће тзв. Косово поново увести казне за регистарске таблице уколико се Београд и Приштина до краја марта не договоре око споразума.

"Мислим да или није читао споразум, или нам најављује потпуно нову акцију. Не мислим да они имају начина да раде такве ствари, да су имали, они би склонили барикаде. То је тактика у којој ми треба да будемо срећни када треба да ћутимо када неко постане члан УН", рекао је Вучић.

Председник Србије истакао је да Бисљими "није човек коме било ко може било шта да верује на реч и додао да "ништа даље и теже не жели да изговори".

"Велика четворка" до Светог Јована

Напоменуо је да ће до 20. јануара, односно до Светог Јована, примити изасланике међународне заједнице за дијалог Београда и Приштине, односно како је рекао, "велику четворку".

Председник је, на питање зашто нису хапшени шпијуни који су били у Србији, истакао да постоје људи који то обављају легално.

"Постоје људи по ДКП-овима који тај посао раде. Ја могу чак и да вам кажем које су то позиције које се заузимају у појединим дипломатским представништвима. Шта да избаците из земље њих 200 или 300. Модерна су времена, другачије је то. Ја нисам говорио о бројкама, али је било много њих, из свих делова света. И то није био податак БИА, пошто сам видео да су неки лагали по новинама, то је био податак неких других служби", рекао је Вучић.

Он додаје да наше агенције раде одлично свој посао, да чувају грађане и сачувају све што је витално и важно.

"Успели смо да у последње две године немамо готово ниједно мафијашко убиство. А то сам рекао да би људи видели да постоји судар интересних сила на западном Балкану. А Београд је центар западног Балкана", казао је председник.

image