''Блинг Ринг'' - група тинејџера који су пљачкали домове највећих звезда Холивуда

Мултимилионери сигурно имају добро обезбеђење, зар не? Ипак, група тинејџера из Беверли Хилса је олако улазила у виле звезда, налазећи кључеве под отирачем, и проводила време у луксузним домовима, крадећи ''сувенире'' у вредности од укупно три милиона долара.
''Блинг Ринг'' - група тинејџера који су пљачкали домове највећих звезда Холивуда© Pexels/solod_sha

''Осумњичени су носили Лубутен'' је наслов чланка у часопису ''Венити Фер'' који је потресао америчко друштво. Овај чланак прати случај тзв. ''Холивудских пљачки'' за које је оптужена група средњошколаца из Лос Анђелеса. Неке од жртава су биле личности попут Парис Хилтон, Меган Фокс, Орландо Блум и Линдси Лохан.

Ник Пруго, један од чланова, је поделио највише детаља са јавношћу. Након што је ситуација постала компликована и пљачке пријављене, Ник је одлучио да призна све, чак и злочине за које полиција није претходно знала.

Пљачкаше није мотивисао новац који су могли зарадити продајом луксузних добара, већ њихова опсесија славом. Хтели су да постану звезде и веровали су да ће им се жеља испунити ако поседују скупоцене предмете познатих личности.

Ник је говорио да је све почело када се зближио са Рејчел Ли, пријатељицом из школе. Касније су се групи придужили Алексис Најерс, Дијана Тамајо и још неколико познаника. На почетку су Ник и Рејчел пљачкали ''само'' откључана кола у граду. Овако су добијали прилично велике суме новца, с обзиром да су живели у околини богатих и славних. Такође су опљачкали дом његовог пријатеља, који је био са породицом на одмору.

Парис Хилтон

Рејчел је одлучила да жели да иде корак даље. Убрзо су пронашли адресу познате богате наследнице и диве Парис Хилтон и одлучили да је ''посете''.

Хилтон је била ван града и искористили су прилику да упадну у њену луксузну вилу на Беверли Хилсу. Пронашли су кључ испод отирача, али им ипак није био потребан, јер су врата била откључана.

Убрзо су им се придружили пријатељи и група се неколико пута окупљала у кући Парис Хилтон (сачували су претходно пронађени кључ). Сваки пут би узимали све више одеће и накита. Послуживали су се наркотицима пронађеним у кући и правили су журке у приватном клубу на њеном поседу. Хилтон дуго није примећивала да је било шта нестало, све док није схватила да је њен накит у вредности од скоро два милиона долара украден. Ипак, није било довољно доказа и нико није био оптужен.

Одрина Патриџ

Глумица је пријавила пљачку након што је видела групу на снимцима сигурносних камера. Украли су одећу и накит у вредности од око 43 хиљаде долара. Ипак, нико није препознао лица тинејџера са клипа и они су наставили да пљачкају.

Рејчел Билсон

Пљачкали су кућу глумице око шест пута. Предмети које су сакупили су вредели око 130 хиљада долара. Све пљачке до сада су биле успешне, тако да су се опустили и ''одомаћили'' у дому Рејчел Билсон, признајући да су чак користили и њен тоалет.

Орландо Блум

Украли су драгоцености у вредности од пола милиона долара из дома познатог глумца. Одећа, накит, ''Луј Витон'' пртљаг и кутија ''Ролекс'' сатова су биле награде успешне пљачке. Алексис Најерс је тврдила да је ово била једина пљачка у коју је била умешана, као и да није била при свести током догађаја, због утицаја наркотика.

Линдси Лохан

Последњи опљачкан дом је припадао глумици Линдси Лохан. Пруго, Ли и Тамајо су украли предмете у вредности од око 130 хиљада долара. Ипак, сигурносне камере су их ухватиле и заједно са снимцима пљачке Одрине Патриџ и неколико анонимних дојава, полиција је почела да хапси осумњичене.

У септрембру 2009. године, Ник Пруго је био ухапшен и признао је све злочине, како би стекао ''имунитет''. Месец дана касније, приведени су сви чланови. Ипак, нико није одслужио казну у затвору дуже од годину дана, а већина је била на условној слободи и учествовала у друштвеном раду.

Продуценткиња Софија Копола је снимила филм ''Блинг Ринг'' 2013. године, који прати догађаје ове интригантне холивудске приче. У септембру 2022. године је на ''Нетфликсу'' објављен документарац ''Прави Блинг Ринг: Холивудска пљачка'' у коме Ник Пруго и Алексис Најерс описују догађаје из своје перспективе. Занимљиво је да је на промоцији филма присуствовала и опљачкана Парис Хилтон, која је дала дозволу да се сцене пљачке сниме у њеној вили.

Члан пљачкаше групе, Алексис Најерс је више пута јавно објавила да, иако је прича површинска сензација, открива много дубље проблеме као што су малолетници под утицајем дроге и штетне последице овакве врсте медијске пажње.