Спорт

Парадокс звани Никола Јокић: Што је бољи, мање игра – то га је сада коштало новог трипл-дабла

Још једна у низу фантастичних партија Николе Јокића могла да је буде још боља, да он није толико добар...
Парадокс звани Никола Јокић: Што је бољи, мање игра – то га је сада коштало новог трипл-дабла© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Најбољи српски кошаркаш предводио је Денвер у новом тријумфу над Финиксом (126:97) и мало му је недостајало да упише нови, други узастопни трипл-дабл.

То мало је само једна асистенција, а вероватно би и њу остварио да није на паркету провео само 28 минута.

Логично, тренер Мајк Мелоун желео је да одмори највећу звезду када су Нагетси дошли до убедљиве предности, па је Јокић дуел завршио са 21 поеном (10/15 из игре, 1/3 слободна бацања), 18 скокова и девет успешних додавања.

Главни фаворит за треће узастопно МВП признање је толико добар, да је то почело да утиче на његов учинак и писање историје.

Међутим, сви у Колораду задовољни су јер имају луксуз да одмарају суперстара и тек ће бити ако Денвер стигне до завршнице најјачег кошаркашког такмичења на свету.

У победничком тиму Боунс Хајленд је убацио исто као и Јокић, 21 поен, док је Џамал Мареј додао 16. Кантевијус Колдвел-Поуп и Зик Наџи су постигли по 15, 12 је убацио Арон Гордон, а 11 Мајкл Портер јуниор.

Десетковане Сансе, који су били без Девина Букера, Криса Пола и Деандреа Ејтона, предводио је Тони Крег са 16 поена.
Џош Окоги је убацио 14 уз 9 скокова и 5 асистенција, док су по 11 постигли Дарио Шарић, Демион Ли и Џок Лендејл који је имао и 8 ухваћених лопти.

Нагетсима је ово био 12. тријумф у низу на домаћем паркету, а укупно 14 победа у последњих 17 утакмица.

Денвер дели прву позицију са Мемфисом у Западној конференцији са скором 28-13, док су Санси на 21-22.

image