Русија

Мишустин: Западна пропаганда је монструозна

Дезинформацијама нису одолели ни неки од најчувенијих страних медија, поручују данас из Москве
Мишустин: Западна пропаганда је монструознаwww.globallookpress.com © Konstantin Kokoshkin

Руски премијер Михаил Мишустин рекао је данас да се Русија суочила са "монструозним" дезинформацијама у западним медијима и да се овом пропагандом баве и неки од најстаријих и најчувенијих медија, пренео је данас ТАСС.

"Сви смо суочени са страшном фалсификацијом информација у западним медијима, како у најстаријим и некада цењеним медијима, тако и у новим ресурсима попут блогова који се баве пропагандом на најгори могући начин", изјавио је данас политичар на додели награда најбољим руским медијима током прошле године.

Западни медији оправдавају санкције, заплену руске имовине, и друге војне преступе, а баве се и агресивном пропагандом, поручио је.

За разлику од њих, како је рекао, домаћи руски медији знатно су одговорнији при селекцији информација и више проверавају изворе.

Осим тога, руски медији показали су да су спремни да "бране интересе отаџбине".

Њихов допринос очувању такозваног руског света је огроман, истакао је Мишустин, јер новинари данас помажу стварању јасније слике о ономе што се дешава, што је веома актуелно када се руски народ суочава са покушајима депопуларизације Руског језика, објаснио је премијер. 

image