Спорт

Дончић блистао у холивудском трилеру - Далас након два продужетка срушио Лејкерсе

Кошаркаши Далас маверикса савладали су након преокрета и два продужетка екипу Лос Анђелес лејкерса са 119:115
Дончић блистао у холивудском трилеру - Далас након два продужетка срушио ЛејкерсеGetty © Kevork Djansezian

Прави холивудски трилер приредили су Лејкерси и Маверикси у синоћном НБА обрачуну.

Битну победу остварио је Далас у борби над директним ривалом у трци за место које води у плеј-оф или плеј-ин фазу такмичења.

Били су домаћи на прагу победе у "Крипто ком арени", имали три поена предности, али је Далас просто одбио да изгуби овај сусрет.

Гости из Тексаса одлично су ушли у меч и након првих 12 минута кошарке имали више него осетних 14 поена предности.

Лејкерси су знаке живота показали у другој деоници, али су до полувремена успели да смање разлику на 11 поена.

Друго полувреме протекло је у знаку "језераша", који долазе до праве игре на обе стране паркета, па тако лимитирају Далас на једној, а постижу већи број поена на другој страни терена.

Предвођени Вестбруком и Џејмсом, Лејкерси у завршници регуларног дела меча стижу до потпуног прикључка, а потом и преокрета.

На 10 секунди до краја меча, предност тима који са клупе предводи Дарвин Хем износила је три поена, али је Лука Дончић још једном показао свој квалитет у кључним моментима сусрета.

Словеначки кошаркаш погодио је тројку којом је послао меч у продужетак.

Ни након додатних пет минута игре се није знао победник, па се отишло и у други продужетак, у којем је Далас успео да буде бољи са 11:7 и на крају однесе тешко извојевану победу.

Лука Дончић бриљирао је у дресу Маверикса, завршивши меч са 35 поена, 14 скокова и 13 асистенција, те тако остваривши нови трипл-дабл учинак.

У великој мери у победи помогли су му Вуд са 24 поена и 14 скокова, као и Хардавеј јуниор са 22 поготка.

Код Лејкерса, поменути дуо Вестбрук - Џејмс убацио је збирно 51 поен, од којих је 28 постигао Вестбрук, а 24 Џејмс, који је имао још 16 скокова и девет асистенција.

Далас је остварио битну победу над директним ривалом у пласману за место које води у плеј-оф или плеј-ин фазу такмичења.

Standings provided by Sofascore

image