Магазин

''Украдена Мона Лиза''- Вирални клип преварио милионе

Видео постављен на ТикТоку је направио велику узбуну на друштвеним мрежама, када је корисник поставио снимак из Париза, колоне аутомобила хитне помоћи под ротацијом, и написао ''ПОВ (point of view): оно када украду Мона Лизу док си у Паризу''
''Украдена Мона Лиза''- Вирални клип преварио милионеGetty © Marc Piasecki

У року од 24 сата, више од девет милиона корисника је погледало овај видео на ТикТок-у и многи су испрва били збуњени. 

Ово не би био први пут да је Мона Лиза нестала, јер је крађа овог дела у прошлости наводно један од разлога зашто је баш ова слика Леонарда Да Винчија толико популарна у свету. Италијан Вићенцо Перуђа је украо Мона Лизу 1911. године, и то прилично лако, јер је био један од мајстора који су постављали заштитно стакло преко ње. Две године је чувао слику и покушавао да је прода, али су га власти откриле и Мона Лиза је враћена. Одслужио је казну од шест месеци затвора. 

У следећем постављеном видео клипу, корисник објашњава да је посетио Лувр са пријатељима и да су питали обезбеђење где је нестала Мона Лиза. Наводно, нису добили одговор.

Ипак, убрзо је доказано да слика није напустила своје место и Мона Лиза је све време била у музеју. Многи корисници су се придружили шали, остављајући коментаре:

''После толико догађаја у последње време, ово је само још један класичан почетак године.''

''Што само не насликају још једну?''

''Шта је Мона Лиза?''

Други корисник је одговорио својим ТикТок видеом, претварајући се да је колекционар коме се посрећило што има прилику да препрода ''украдено'' дело.

@y_malyarchuk Mona Lisa Stolen 2023 - how is it possible? Must be some very rich supervillain art collector, or maybe someone from Netflix took it to film a movie like the Glass Onion 😂 #monalisa#monalisastolen#monalisastolen2023#monalisapainting#monalisamissing♬ METROOOOO - Dylan Turner

image