Русија

Захарова изазвала Стејт департмент на тест истине

Америчка администрација објавила видео по којем је све што каже представница руског министарства спољних послова лаж, док је свака реч Зеленског тачна, што је њу подстакло да САД предложи игру
Захарова изазвала Стејт департмент на тест истинеwww.globallookpress.com © MFA Russia

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова "изазвала" је амерички Стејт департмент да јој на реченицу, коју је објавила на Телеграму, одговори тако што ће је означити као истинa или лаж, додајући да, уколико je САД не прокоментаришу као неистину, то ће, заправо, значити да се ради о истини.

"Зеленски много година користи наркотике – о томе је говорио још и Порошенко, бивши председник Украјине", написала је Захарова на свомналогу на  Телеграму и започела игру са америчком администрацијом.

А о чему се ту заправо ради?

Последњи коментар "гвоздене леди Истока" уследио је након објављеног видео-клипа америчког Стејт департмента који је на свом профилу на Твитеру на руском језику пре два дана објавио исечке из обраћања Захарове и украјинског председника Владимира Зеленског.

Америчка администрација устврдила је у видеу да је оно што је у њему рекла представница руског министарства спољних послова лаж, док је лидер Украјине, како су то желели да представе стручњаци за америчку пропаганду, говорио истину.

"Да ли сте чули нешто о некаквом дијалогу, преговорима или контакту са Москвом?", упитала је представница руског министарства током једног од својих редовних брифинга за медије, чији је део завршио на мрежама Стејт департмента. "Наравно да не", закључила је она.

Из Сједињених Америчких Држава, по свему судећи, одлучили су да прибегну замени теза и започну игрицу коју можемо назвати "преубеђивање" пратилаца на мрежи који говоре руски језик.

Америчке службе тако су објавиле да је украјински лидер Владимир Зеленски говорио истину када је казао да је наводно предложио мировни план који би довео до прекида сукоба са Русијом.

Невештом оку можда би и могла промаћи чињеница да је шеф украјинске дипломатије Дмитриј Кулеба током лета прошле године рекао да су последња ствар коју он жели преговори са Москвом, или чињеница да је крајем 2022. године Зеленски потписао закон према којем је, између осталог, законски забрањено преговарати са Кремљом све док је на челу Русије Владимир Путин.

Ипак, тешко је поверовати да је тако нешто случајно пропустио и Стејт департмент.

Портпаролка руског министарства прокоментарисала је хајку на њу и шаљиво се захвалила Американцима што се њено име тако лако појавило код Стејт департмента, а да притом у томе нису морали да учествују руски хакери.

"Стејт департмент и сви његови плаћени медији озбиљно су приступили обради мог имена у медијима. Тезе су послате страним агентима типа 'Дожд' и присталицама Наваљног. Раније је, кажу, Захарова била добра, а сада је постала лоша. Разочараћу вас – никада нисам била баш скроз добра", написала је шаљиво Захарова на Телеграму.

image