Спорт

Након Роналда, у Саудијској Арабији желе да доведу и Месија

Директор Ел Хилала Фахед Ал-Мофариј потврдио је да је клуб из Саудијске Арабије заинтересован за фудбалера Пари Сен Жермена и репрезентативца Аргентине Лионела Месија, преносе медији у Дубаију.
Након Роналда, у Саудијској Арабији желе да доведу и МесијаGetty © Octavio Passos

Поједини шпански медији објавили суда је руководство Ел Хилала понудило Месију 900 милиона евра за трогодишњи уговор.

"Питао сам Фахеда Ал-Мофарија, који је челни човек Ал Хилала о могућности да ангажује Месија. Рекао ми је да је све исто као и у случају Кристијана Роналда. Не ради се само о интересу клуба или играча, ово није посао само за клуб. Сви саудијски клубови имају исти циљ, а то је велики искорак на који нас је инспирисао наш министар спорта", написао је на друштвеним мрежама новинар Еслам Магди из Дубаија.

Меси има уговор са шампионом Француске до краја сезоне, а француски медији су раније објавили да је Аргентинац постигао усмени договор са челницима "светаца".

По овом договору, Меси би требало да продужи уговор до јуна 2024. или 2025. године, а зарађивао би 40 милиона евра по сезони.

Роналдо је недавно потписао уговор са Ел Насром до јуна 2025. године по коме ће наводно зарађивати 200 милиона евра по сезони.

image