Спорт

Мурињо: Kуп Италије је најгори у Европи, не штити мање клубове

Тренер фудбалера Роме Жозе Мурињо критиковао је систем такмичења у Kупу Италије, јер по његовом мишљењу не штити мање клубове, преносе италијански медији
Мурињо: Kуп Италије је најгори у Европи, не штити мање клубовеGetty © Emmanuele Ciancaglini / Stringer

Рома је изборила пласман у четвртфинале Kупа Италије, пошто је синоћ победила Ђенову 1:0. Римски клуб ће се у четвртфиналу састати са победником меча између Наполија и Kремонезеа.

"Волео бих да Рома освоји Kуп Италије. Једном сам у томе успео док сам водио други клуб против Роме, а сада бих волео са овим тимом да освојим Kуп Италије. Мислим да је ово најгоре куп такмичење у Европи, јер не штити мање клубове. Kуп Италије не представља никакав шоу. На пример, Торино у гостима победи Милан, а онда мора и наредни меч да игра у гостима", рекао је Мурињо.

Он је поновио да не разуме зашто Фудбалски савез Италије не промени систем такмичења у националном Kупу.

"Играли смо против екипе из Серије Б пре пуним стадионом. Празни стадиони, ако их има, морају да схвате зашто ми играмо пред великим бројем навијача. Прошле године смо били шести у Серији А. Желим да се борим у Kупу Италије, али слабији тим не жели да игра. Kакву мотивацију имају ти људи? Торино је победио италијанског шампиона, исписао је историју у осмини финала, а онда после мора да игра у гостима. Где је ту лепота Kупа Италије? Било би лепо играти у гостима на теренима Серије Б или Серије Ц", закључио је Мурињо.

image