Србија и Балкан

Додик: Под химном Српске нико није страдао, а уз повике "Алаху егбер" хиљаде људи

Председник Републике Српске Милорад Додик одговорио одлазећој министарки спољних послова БиХ Бисери Турковић
Додик: Под химном Српске нико није страдао, а уз повике "Алаху егбер" хиљаде људи© Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да одлазећа министарка иностраних послова БиХ Бисера Турковић ако не довлачи урме из Катара онда "баца" будалаштине по Сарајеву и у томе јој је прошао цео мандат.

"Уместо да се са партијским колегама позабави исламским парадама по Бужиму, које јесу претња не само БиХ, већ целој Европи, Турковићева покушава да свој отров проспе по Републици Српској и Руској Федерацији", рекао је Додик агенцији Срна на питање да прокоментарише оптужбе Турковићеве у вези са доделом ордена председнику Русије Владимиру Путин и интонирања химне Републике Српске на обелељежавању Дана Републике.

Додик је истакао да под химном Републике Српске, која јој смета, није страдао нико у свету, али је под узвиком "Алаху егбер", који се, како је рекао, ових дана чује у Федерацији БиХ, страдало хиљаде Европљана и Американаца, преноси РТРС.

"Ми смо председнику Руске Федерације Владимиру Путину дали орден јер нас поштује и подржава међународни споразум којим је успостављена данашња БиХ. Како да велике европске земље објасне да у јеку санкција против Русије неке чак имају повећану робну размену са Русима? И онда смо ми лоши момци, а они добри и на страни добра", нагласио је Додик.

Што се тиче изјаве Турковићеве да је додела ордена Путину "шамар целом свету", Додик је подсетио да код Срба има изрека, која као да је настала због ње, а која каже: "Свака јој је за шамара".

image