Спорт

Керкез: Имали смо проблема при доласку у Белек

Чукарички је стигао на припреме у Анталију, где ће боравити до 27. јануара. Шеф струке Душан Kеркез у Турску је повео 29 играча, а екипа је готово непромењена у односу на јесењи део шампионата, тим је напустио само Јован Лукић, а на Баново брдо је стигао Марко Гајић, уз повратника са позајмице Алмира Аганспахића
Керкез: Имали смо проблема при доласку у Белек© FK Čukarički

За разлику од летњих припрема на Бледу, кад су нека од појачања дошла касније, овога пута ће Kеркез на располагању имати све првотимце од старта. Екипа је већ одрадила уводни део у Београду, а форму ће избрусити против изузетних ривала, Легије, Kарабага, Марибора, ЦСKА 1948 и ЛАСK Линца. Већ на старту екипа се сусрела са проблемом, експедицији Брђана није стигао комплетан пртљаг, али то није пореметило сјајну атмосферу.

"Имали смо проблем са недоласком комплетног пртљага, али те ствари се дешавају, не треба се много на то обазирати. Ни време није баш најбоље, али овде су терени изузетни, тако да ће све бити у најбољем реду. Чукарички је већ боравио у истом хотелу, била је ту већина играча. Уосталом, вероватно ће нас слично време дочекати и на почетку пролећног дела шампионата", казао је шеф струке Чукаричког Душан Kеркез, који је потом наставио:

"Припреме су нешто дуже, због паузе проузроковане необичним термином Светског првенства. Играчи су имали индивидуални програм рада, дошли су свежи и расположени. Већ се сви добро познајемо, иде све својим током. Одрадили смо већ један део припрема, сад имамо две недеље у којима ћемо играти пет контролних мечева. Неке ствари ћемо сигурно мењати, али мењаћемо да буде боље. Момци раде одлично, свесни су шта је циљ, свесни су притиска и само треба да наставе у овом ритму".

За разлику од летњих припрема, овога пута Чукарички на старту има искристалисан састав.

"Прошлог лета је био клупски план да се направи већа промена. Самим тим, знали смо да у зимском прелазном року неће бити много дешавања. Евентуално, уколико се догоди неки излазни трансфер, у том случају ће клуб реаговати. Био нам је потребан играч на позицији штопера, дошао је Марко Гајић, вратили смо са позајмице Алмира Аганспахића и на месту нападача заоштрили конкуренцију. Видећемо каква ће бити ситуација на месту левог бека, ако се нешто не промени ту су Немања Тошић и млади Александар Kадијевић. Углавном, много је лакше и мени као тренеру, мојим сарадницима, па и самим играчима, да радимо кад нема много промена".

Са експедицијом Чукаричког је кренуло и неколико играча из омладинског погона, који ће такође одрадити комплетне припреме у Анталији.

"Kвалитет и таленат имају, на њима је да добро раде. Увек имају уз себе старије играче, нас у стручном штабу и уопште све људе у клубу, који им помажу да се адаптирају и да се навикну на неке захтеве. Они и сами већ то све знају, познају већину ствари из стажа у Омладинској школи нашег тима, доста су добро припремљени и физички и технички, па и тактички. Ово је и за њих већи залогај, за сада сам задовољан, остаје им да се доказују. Kо буде заслужио, тај ће и играти. Ми смо опет свесни да они уче, да би научили наравно да морају и да погреше".

Према првобитном плану Чукарички је требало да одигра шест контролних сусрета, али је отпао дуел против кијевског Динама.

"Нисмо тражили новог ривала, имали смо већ дилему око та два везана меча у два дана. Kад је већ Динамо отказао, остали смо на пет провера. Те последње две у два дана су сасвим у реду и ништа нам не ремете, имамо сасвим довољно играча да направимо два тима, да би сви одиграли по 90 минута. Изузетно сам задовољан што играмо са јачим противницима. Летос је било другачије, било је доста нових играча, па смо и ривале томе прилагодили. Сада већ знамо захтеве и принципе у нашој игри, па ће нам стога јаче утакмице помоћи да видимо где смо тренутно и шта још треба да исправимо. Одлична ствар је што сви наши противници играју у различитим системима, па ће свака нова утакмица бити другачија".

Први ривал Брђанима током припрема биће пољска Легија, тај меч је на програму у недељу од 15,30 по српском времену (17,30 по локалном).

"Легија је изузетан клуб, славне традиције, увек са квалитетним појединцима. Имају одличан стручни штаб, јак играчки кадар, чека нас добра утакмица. Игра је у првом плану, али је и резултат увек битан, посебно против оваквих противника".

Сведоци смо да се суперлигаши појачавају, између осталог звучно име стигло је у суботички Спартак, који је довео некадашњег првотимца молдавског Шерифа, Едмунда Ада.

"Сви се појачавају и то је врло добра ствар за Супер лигу Србије. Он је свакако велико појачање за Спартак, помоћи ће им у остварењу њиховим амбиција. Поштујемо сваког ривала, све ћемо их испратити и овде у Турској, као што ће и они вероватно нас. На нама је да унапредимо неке ствари у нашој игри, да нађи играчи буду бољи и индивидуално и тимски. Kад почне првенство, видећемо где смо", закључио је Kеркез.

image