Русија: Санкције за 36 британских званичника

Лондон заједно са Вашингтоном подстиче русофобију и шири лажне информације о Русији, овакве акције неће остати без адекватног одговора, упозорило је руско Министарсво спољних послова
Русија: Санкције за 36 британских званичникаwww.globallookpress.com © Konstantin Kokoshkin

Русија је увела санкције за још 36 држављана Велике Британије због антируске политике британске владе, наводи се на званичном сајту Министарства спољних послова Русије.

У саопштењу Министарства се наводи да је "донета одлука да се на руску 'стоп-листу' додатно уврсти један број чланова Кабинета министара, представника безбедносних органа и новинарског кора Уједињеног Краљевства, што је укупно 36 особа".

Забрањен им је улазак у Русију због антируске политике британске владе, која наставља активно да примењује механизам личних санкција и спроводи интензивну пропагандну кампању за дискредитацију Русије и њено изоловање са међународне арене, појашњава Министарство.

"Лондон заједно са Вашингтоном подстиче русофобију и шири лажне информације о Русији. Овакве акције неће остати без адекватног одговора", саопштило је министарство и упозорило да ће подршка неонацистичком режиму у Кијеву "скупо коштати" Запад.

Последњи пут је руско Министарство спољних послова увело индивидуалне санкције британским држављанима у септембру 2022. године.

Тада се на црној листи нашло 30 шефова британских пи-ар агенција које промовишу антируску информативну агенду.            

Портпаролка Министарства Марија Захарова је поручилада Москва не сматра целисходним објављивање комплетне листе - "Лондон разуме о коме се ради", закључила је она.