Русија

Руска Дума упозорава: Вашингтон се све више меша у унутрашња питања Русије

Активистима из целог света, укључујући Русију, америчке амбасаде и непрофитне организације обећавају подршку у бављењу политиком и заштитом људских права у интересу САД, наглашава Пискарјов
Руска Дума упозорава: Вашингтон се све више меша у унутрашња питања Русијеwww.globallookpress.com © Russian State Duma Photo Service

Новом иницијативом америчког Стејт департмента, која је наводно усмерена на заштиту људских права, само се повећава мешање САД у унутрашње послове Русије, изјавио је председник комисије за истрагу мешања страних држава у унутрашња питања земље при Државној думи Василиј Пискарјов.

Како је напоменуо овај посланик, активистима широм света, као и из Русије, "обећана је подршка америчких амбасада и непрофитних организација у домену политичких и људских права у интересу САД".

"Стејт департмент је најавио покретање нове иницијативе за одбрану такозваних политичких затвореника под слоганом 'без правних основа'. На овај начин мешање у унутрашњу политику наше државе узима маха, а притисак на руски правосудни систем, који САД примењује у циљу заштите криминалаца осуђених за екстремизам и тероризам, као и нациста и агената спољног утицаја сада је објављен на званичном нивоу", саопштио је Пискарјов.

Истовремено, сматра Пискарјов, Вашингтон је девалвирао своју бучну реторику осудивши демонстранте у близини Капитола, "прогласивши их 'домаћим терористима' и пославши их у затвор на више година због њихових опозиционих ставова".

image