Спорт

Тотални обрт у случају Мудрик - Челси изводи 100 милиона вредну "крађу"

Иако се очекивало да готово извесно постане нови фудбалер Арсенала, украјински фудбалер Михаило Мудрик могао би да појача редове Челсија, преносе Шахтјор и "плавци"
Тотални обрт у случају Мудрик - Челси изводи 100 милиона вредну "крађу"Getty © Ian MacNicol

Очекивало се да драма око трансфера Михаила Мудрика из Шахтјора не може достићи нови стадиум, али је онда у рачуницу ушао Челси.

Готово је било извесно да ће талентовани украјински фудбалер појачати редове Арсенала и да је остало да се "тобџије" договоре са украјинским тимом.

Након што је Шахтјор два пута одбио понуде у износу 65 и 70 милиона евра (плус бонуси), играч је јавно изразио незадовољство управом, те путем друштвених мрежа изразио жељу да напусти клуб и пређе у тим из Лондона.

Тим из Лондона спреман је да пошаље знатно јачу понуду, али тај тим изгледа неће бити Арсенал, већ Челси.

Како је прво пренео новинар Скај Спорта и трансфер експерт Фабрисио Романо, челници Челсија упутили су се ка Пољској, где ће се састати са управом Шахтјора, са којом ће преговарати о трансферу Мудрика.

Челси је спреман да "украде" Мудрика Арсеналу, те је тако понудио чак 100 милиона евра, а украјински тим саопштио је да је прихватио ту понуду и да је трансфер у финалној фази.

Ипак, шта год да се деси, фудбалер ће имати последњу реч, па ће моћи да одлучи хоће ли наставити каријеру у Челсију.

Лондонски "плавци" веома су активни на трансфер тржишту, пошто су недавно довели Жоаа Феликса, на лето им стиже Кристоф Нкунку, а појачали су састав и са појачањима попут Датра Фофане и Бенуе Бадијашилеа.

image