Спорт

Ивановић: Будућност је мој клуб, биће тешко против озбиљне екипе

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић изјавио је да ће његовим изабраницима бити тешко против квалитетне екипе каква је Будућност, а да ће њему бити емотивно да игра против клуба за који је везан
Ивановић: Будућност је мој клуб, биће тешко против озбиљне екипе© ATA Images

Кошаркаши Црвене звезде у недељу од 19.30 часова гостују екипи Будућности у оквиру 15. кола АБА регионалне лиге.

Биће емотивно у дворани "Морача", пошто се после 20 година као противник враћа Душко Ивановић, сада тренер Црвене звезде.

"Подгорица је мој град, то је мој клуб, а сваки пут када уђем у дворану Морача за коју сам везан, присетим се свих оних година које са прошао са мојим саиграчима", изјавио је Ивановић дан пре утакмице са екипом Будућности.

"Враћам се, играћу утакмицу против Будућности после чини ми се, тачно 20 година. Са друге стране, очекује нас врло тешка утакмица, екипа Будућности појачана Грином и О'Брајаном је озбиљна екипа која конкурише за највиши пласман не само у АБА лиги, већ и у Европи. Мораћемо да одиграмо изузетно добру одбрану, а са друге стране и врло стрпљиво у нападу", изјавио је тренер црвено-белих.

Капитен Црвене звезде Бранко Лазић истакао је да српска екипа мора да одигра врло чврсто у одбрани.

"Екипу Будућности познајемо добро, тим који је озбиљно појачан у међувремену, који игра добро на свом терену и јасно је да нас очекује врло тешка утакмица. Наши принципи се знају, за почетак морамо да одиграмо врло чврсто у одбрани, да енергија буде на високом нивоу. Полако се комплетирамо, имаћемо довољно времена да се освежимо након утакмице са Монаком и спремни дочекамо овај изазов", закључио је Лазић.

image