Русија

Пригожин: Соледар је приклештен и раскомадан, а ево ко је предводио јуриш

Елиминисани су сви који су одбијали да се предају, а њихова тела биће послата у домовину, рекао је оснивач "Вагнера"
Пригожин: Соледар је приклештен и раскомадан, а ево ко је предводио јуришwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov/Global Look Press

Руски бизнисмен и оснивач приватне војне компаније "Вагнер" Јевгениј Пригожин је на друштвеној мрежи ВКонтакте прокоментарисао тактику заузимања Соледара и приказао војника који је предводио јуриш.

"Овај човек овде је био командант у Соледару и заузео га је за две недеље. Соледар је прикљештен и након тога подељен на делове. Непријатељске јединице су притегнуте, они који су одбијали да се предају су елиминисани. Сва тела украјинских војника биће послата у домовину", рекао је Пригожин.

Видео снимак на коме оснивач групе "Вагнер" појашњава тактику заузимања Соледара објављен је на страници његове компаније "Конкорд".

Офанзивне акције које су се завршиле поразом украјинских снага и заузимањем Соледара извршиле су различите групе руске војске према јединственом плану, који је предвидео решавање пакета борбених задатака.

Борбени задаци су укључивали блокаду града са севера и југа, изолацију борбеног подручја и спречавање непријатеља да пребаци резерве из суседних региона у град, као и спречавање изласка Оружаних снага Украјине из Соледара.

Министарство одбране је такође објаснило да је дејствима јуришних авиона групе "Вагнер" успешно извршен напад на градске блокове Соледара.

image